Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '08

 
Kategori
Haber
 

Vatan’a hıyanet…

Vatan’a hıyanet…
 

Bu yazı <ı>“Yerine” oturabilecek mi, orasından emin değilim. Bazı şeyler <ı>“Açıklayamama”nın sıkıntısında kalırsa, çok da yerine oturmaz, daha da konuyu berbat ederi, işte bu öyle bir yazı. Bir başka anlatımla <ı>“Bıçak sırtında” bir yazı. Umarım <ı>“Yanlış anlaşılmış” olmam dileği ile yazmaya başlıyorum…

Şimdi geleyim konuya…

Hıyanet, kelime olarak şu anlama gelir.

<ı>1. <ı>Kutsal sayılan şeylere el uzatma, kötülük etme veya karşı davranma, hainlik, ihanet.

<ı>2. Güveni kötüye kullanma, aldatma, vefasızlık.

Eğer bunu <ı>“Vatan’a karşı” yapıyorsan o zaman da, Vatanın yüksek çıkarlarını hiçe sayarak onun aleyhinde iş gören kimse olarak <ı>“Vatan Haini” sıfatında oluyorsun demektir.

Şimdi kendimizi kaptırmış gidiyoruz <ı>“Düşüncede sınırsız özgürlük” sözünün arkasına. Nereye baksanız, yapılan hata veya olumsuzluğu ortaya koyduğunuzda karşınıza <ı>“Düşüncede sınırsız özgürlük” dayatmasını getirip koyuyorlar.

Bir fikri beğenirsiniz veya beğenmezsiniz. O konuda fikrinizi söylerken <ı>“Benim fikrim bu” diyerek başlar veya bitirirsiniz. Fikrinizi söylemiş olursunuz.

Ancak ülkemizde son günlerde o kadar aşrı söylemler ve eylemler olmaya başladı ki, olay <ı>“Özgür fikir söyleme”nin ötesine geçti, hakaret oldu, suçlama oldu.

Ben bunu da anlayabiliyorum…

Hakaret de edersiniz, suçlarsınız da…

Ancak, olay bu boyuta vardığında, elinizde sağlam kanıtlar olmalıdır. Olaya <ı>“Ben duydum, böyle olmuş” diye aktaramazsınız, kanıt aramanız, bulmanız ve ortaya koymanız gerekir.

Fikir düzeyinde tartışmak başka bir şey <ı>“İsnat etmek” yani dayandırmak, yüklemek ayrı bir şey…

Dayandırmak ve yüklemek için, elinizde mutlaka sağlam kanıtlar olmalı.

Eğer bir belgeye dayandırmadan <ı>“İsnat” ediyor ve bunla da bir şekilde suçluyor veya suçluyor gibi görünüyorsanız, bunun adı bana göre <ı>“Hainlik”tir. Yani, yalancılığın da ötesine geçmiştir.

Eğer bu işi <ı>“Devleti yönetenlere karşı” yapıyorsanız, bir amacınız olmalı.

İşte her ne ise o amaçla yaptığınız şeye de<ı> “Vatana hıyanet” denir.

Bundan bir süre önce <ı>Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Sayın Osman Alifeyyaz PAKSÜT, takip edildiğini ve dinlendiğini söylemiş, ama kimse de buna inanmamıştı. Elde <ı>“sağlam” denilecek kayıt yoktu. O aracın kapısı açılsa, içinde ne olduğu belirlenseydi, belki iddiayı doğrulayacak veya yalanlayacak sağlam kanıt da çıkacaktı, ama olmadı.

Bugün bir gazetede, <ı>Sayın PAKSÜT’ün Kara Kuvvetleri Komutanı’na bundan 3-4 ay önce yaptığı ziyaret ile ilgili bir haber okuyoruz.

Bakın gazete özetle haberi nasıl vermiş…

<ı>“Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün, kritik türban ve kapatma davaları sürecinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile gizli bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Osman Paksüt ve İlker Başbuğ arasındaki gizli buluşma öncesinde, karargâh giriş ve çıkışlarında bulunan güvenlik kameralarına karartma uygulandı, komuta katı ise tamamen boşaltıldı. Osman Paksüt, ‘özel davetli’ olarak 4 mart 2008 günü saat 17.00’de, 06 LLU 81 plakalı mavi siyah Mercedes’le geldiği Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda bir saat 15 dakika süreyle Org. Başbuğ ile başbaşa görüştü. “Türban değişikliklerinin” iptaline ilişkin başvurudan yedi gün sonraya, AKP’ye kapatma davası açılmasından 13 gün önceye denk düşen gizli görüşmenin yapıldığından haberdar bazı ordu ve yargı mensupları rahatsız.”

<ı>

Bu haberde doğru olan tek bir şey var…

<ı>Anayasa Başkanvekili Osman Alifeyyaz PAKSÜT’ün K.K.K. Org. İlker BAŞBUĞ’u ziyaret ettiği…

Gerisi?

Tamamı düzmece, çünkü belli bir amaca yönelik yapılmış haber…

Nedir amaç?

Anayasa Mahkemesi, Türban’ın üniversitelerde serbest olmasını amaçlayan Anayasa değişikliğini <ı>“Ret” etmiş. Arkasından da AKP’nin kapatılma davası var, karara bağlanması bekleniyor.

İşte bu aşamada, insanların kafasını karıştırmak, soru işaretleri yaratmak, kafalarında gezdirdikleri erken genel seçimde yine milletin karşısına <ı>salya-sümük çıkmak için ortam yaratmak…

Bu şekilde de milletin ve vatanın üzerinde dolaşan kara bulutları daha da yoğunlaştırmak.

Şimdi içinizden <ı>“Sen de aynı şeyi yapmadın mı, belgesiz bilgisiz iddiada bulunmadın mı” diyeceksiniz…

Çok haklısınız…

Ama bir eksikle…

Bu haberle ilgili Başkanvekili’nin yaptığı açıklamayı da internet sitelerinden okuyanlarınız okumuştur. Yarın gazetelerde de okursunuz. Ben, doğru olanın <ı>“Bu açıklama doğrultusunda” olduğunu <ı>“Net” bir şekilde biliyorum da ondan bunları rahatça yazıyorum.

<ı>“Peki, sen de mi bu ziyarette vardın, Nasıl bu kadar emin yazıyorsun” diye sormazlar mı adama?

Elbette sorarlar…

Ona da cevap vereyim. Hayır, yoktum, ama <ı>“Varmış” gibiyim…

Ve bu ve benzer yayınların anlamı;

<ı>1. <ı>Kutsal sayılan şeylere el uzatma, kötülük etme veya karşı davranma, hainlik, ihanet.
<ı>2. Güveni kötüye kullanma, aldatma, vefasızlık.

Oluyor…

Öyle olunca da ne oluyor belli…

Bilmem <ı>“Yanlış anlaşılmadan” anlatabildim mi?

<ı>13 HAZİRAN 2008

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..