Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '16

 
Kategori
Bilişim
 

Web siteleri ilk sayfaya getirmek

Web siteleri ilk sayfaya getirmek
 

Web Siteleri İlk Sayfaya Geitirmek


İnternet hayatımızın her alanında kendine yer bulmuştur. Sanayinin en uç kısmından toplum ile alakalı en genel uygulamalara kadar her alanda internet kullanımı vardır. Bu nedenle internetin kullanımı ve önemi de çok artmıştır. Bu kadar önem arz eden bir konu, iş ve pazarlama açısından büyük bir potansiyel arz eder. İnternette arama motorlarının sonuçları, insanların en çok baktığı şeylerdir. İnsanlar aradıkları veya bilgi sahibi olmak istedikleri şeyleri direk olarak arama motorlarına sormaktadırlar.
 
Arama motorlarının kullanımı hem masaüstü hem de mobil cihazlarda her geçen gün artmaktadır. Özellikle son yıllarda mobil cihazlarda yapılan aramaların sayısı, masaüstü ve dizüstü cihazlarda yapılan aramaları geçmiştir. Arama motorlarında en üst sıralarda olmak çok büyük bir pazarlama kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle arama motoru optimizasyonu yani sektörde bilinen adı ile SEO(Search Engine Optimization) hizmeti büyük bir yaygınlığa ulaşmıştır.
 
Arama motorları siteleri sıralarken bazı parametreler ve algoritmalar kullanmaktadırlar. Ancak bu sıralamayı nasıl yaptıklarını söylememektedirler. Bunun nedeni açıklanan parametreler ile manüplasyon yapılması olasılığıdır. Yani kendini kaliteli gibi göstermeye çalışan kalitesiz sitelerin uygulamalarını önlemek adına bu sıralama kuralları açıklanmaz. Böyle bir açıklama olmadığı gibi sık sık da bu kurallar değiştirilir. Bu nedenle arama motorlarında üst sıralarda olmak için mutlaka bir SEO hizmeti almak gerekir.
 
SEO hizmetleri hedef ve mevcut duruma göre şekillenir. İlk olarak hizmetin veya ürünün en çok hangi kelime grupları ile arandığı bulunur ve bununa hedef belirlenmesi yapılır. Daha sonra mevcut web sitesinin durumu ve rekabet analizi yapılır. Buna göre yapılacak işlemler planlanır. SEO sürekli bir hizmettir ve uzun zamanda sonuç verir. Eğer site çok iyi durumdaysa hızlı sonuç alınabilir. Ancak bunun haricindeki durumlarda rekabete bağlı olarak aylar süren sonuç beklemesi olmaktadır. Ancak bu hizmeti alırken her ay yapılan işlemler ve mevcut ilerleme raporlanır.
 
SEO işlemleri alırken firma iyi seçilmelidir. Bu hizmeti rekabet analizi yapmadan öngörmek imkansızdır. Size ezbere konuşan insanlar muhtemelen doğru bilgi vermiyorlar. Ayrıca bu işte tecrübe de çok önemlidir. Siz de bu hizmeti alırken profesyonel ve alanında bilgi danışmanlık firmalarını seçmelisiniz.
 
 
Toplam blog
: 3
: 99
Kayıt tarihi
: 07.07.14
 
 

Özel bir şirkette web tasarım ve eticaret uzmanı olarak görev yapıyorum yeni yerler gezmeyi ve ke..