Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

06 Ağustos '21

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

www.yaratan.com

Allahım,

Kötü şeyler oluyor. Evet, hep oluyordu ama sanki şimdi hortlamış gibi. Haşa senin işlerine karışmak gibi bir niyetim kesinlikle yok sakın daha bunlar neymiş ki dedirtme. Benimki sadece dileklerimi iletme çabası. Annemler kıyamet zamanlarını yaşıyoruz diyorlardı ben küçükken, korkardım konuşulanlardan ama bu yaşadığım daha bilinçli bir korku. Çocuk aklımın yetmediği korkuların ne kadar hafif olduğunu anlıyorum şimdi. O zaman beni koruyabileceklerini düşündüğüm güvenli alanlarımın içinde unuturdum oyuna dalınca korkularımı. Şimdi uykularımı bile delen hisler var ortamların-zamanların içinde.

 

Hayat her şeye rağmen devam ediyor, ne yaşamaktan vazgeçmek istiyor insan ne de bu kötülüklere şahit olmak istiyor. Yangınlar, göçler, depremler, cinayetler, tecavüzler, korkular, doğa olayları, susuzluk, soğuk,... Biz güzel şeyler de yaşadık verdiğin her şeye milyonlarca kere şükürler olsun ama bizden sonrakiler de güzel yaşasınlar diye dualar ediyorum sürekli.

 

Öyle güzel bir evren-dünya yaratmışsın ki sevmemek mümkün değil. Ama kötü ruhlu insanların yüzünden haklı olarak korkuyoruz. Kiminle konuşursam konuşayım yetmiyor bu yüzden seninle konuşuyorum Allahım. Uzun süredir gözlerimle gördüğüm her şeye ruh olarak bakıyorum, güzel ruhları sen koru, ellerin hep üzerlerinde olsun. Biliyorum ki ne bedenlerimiz, ne ruhlarımız, ne nefeslerimiz bize ait yine de iyisiyle kötüsüyle seniniz. Ellerin hep iyilerin üzerlerinde olsun ne olur.

 

O kadar çok iyilikler var ki, insan görünce hayata yeniden sarılıyor, hayattan vazgeçse de yeşertmeye uğraşıyor. Kara kışta arabasını mamalarla doldurup sokaktaki sahipsiz hayvanları beslemek için çabalayan insanlar var. Elbette onlar da sahipsiz değil ama sahipsizmiş gibi bırakılıyorlar. Evet, o sahipsizleri besleyen ruhları da sen gönderdin. Evlatlarına güzel davranan babalar-anneler, herkese iyi bakan güzel yürekli insanlar, kendi alanında gördüğü her şeye iyi davranan yüce ruhlu insanlar, yaşatmak için uğraşanlar, bulduğu her yeri temiz bırakmaya çalışanlar,... Güzel düşüncelerle bulundukları ortama güzellikler dolduranlar da senin. Ruh, beden, doğa, yaşam, nefes,... öyle güzel ki sevmemek olmaz diyorsun.  

 

Bir o kadar da kötü ruhlar ve  kötülük var o zaman insanın kanı çekiliyor, nefes alması zorlaşıyor, kin-nefretle doluyoruz, beddualar havada uçuşuyor ve biliyorum ki senin de hep söylediğin gibi akılla yaklaşılmalı her duruma ama insanın aklı yerinden oynuyor. Susuz kalmasın diye uğraştığımız bitkilerin bile bir ruhu var bir de o ruhları yok sayanlar. Aslında onları yok sayarken seni yok sayanlar. Dilleri anlatamasa da ruhlarının çektiklerinin ahı mı bizi mahveden. Felak ve Nas surelerinin anlamlarını bildiğim için okuyorum uyandığım her günü ve herkesi. Yapabildiklerimizin yanında yetmeyenler olduğu için konuşmak yetmedi yazmak istedim Allahım. Taştığı zaman şehvetin şerrinden, soktuğu zaman akrebin-yılanın zehrinden, çöktüğü zaman karanlığın şerrinden sana sığınırız,...

 

Yarattığın tüm güzelliklerin hatırına, kötülerin; beyinlerini, gözlerini, dillerini, ellerini, bellerini, ayaklarını bağla. Bağla ki kimseye zarar veremesinler. Kötü ruhların kötülük tohumları ayaklarının dibinde tez vakitte kurusun, kuruyan tohumlar yeryüzüne iyilik ve güzellik olarak geri dönsün yalvarırım.

 

Hangi şart ve koşulda olursa olsun, her açıdan sağlık, her açıdan güç kuvvet, her açıdan bereket, her açıdan severek ve gülerek yaşamalarına izin ver dünyadaki tüm iyi ruhların. Hem bu zamanda, hem bizden sonraki zamanlarda. Biliyorum, tüm zamanlar da senin. Çocuklara, kötülerin gözlerine sahipsizmiş gibi görünen tüm canlılara, kadınlara kötülük için el uzatanları, elleri uzanamadan zarar veremeden hepsini taş et Allahım. Sen kimseyi çilesine-ölümüne aşık etme ne olur.

 

Sıcakta sıcakla, soğukta soğukla deneme, evlerimizden sağ-salim çıkıp, sağ-salim geri dönmek nasip et. Evlerinin içinde, güvenli uykular içinde güzel uykuları olsun tüm iyi ruhların yalvarırım. Ormanların ruhunu ateşle yok etmeye çalışanları, cennet gibi görüntüleri cehenneme çevirenleri  tez vakitte cehennemine al ne olur. Yaşamın bütün alanlarını içeren doksan dokuz adının gücü ile sana sığınıyoruz.

 

Kötülüklerin beslenildiği-hortlatıldığı, kimin iyi kimin kötü olduğu belli olmayan, herkesin her şeyi konuştuğu, konuşulanların kulakları sağır eden gürültüleri içinde, sahipmiş gibi göründüklerimizi korumaya çalıştığımız ama koruyamadığımız bir zaman dilimi içindeyiz. Cahilin kendini alim sandığı, alimin dinlenmediği, aç taşmış şehvetlerin masumları yaktığı bir süreç. Kötü fikirlerin, kötü ellerin ormanların-insanların-yaşamın güzel ruhlarını öldürdüğü bir karmaşa. İyiliğin mi kötülüğün mü tetiklediği belli olmayan, kimsenin kimseye yetemediği kaygan ve kırılgan zaman dilimleri.

 

Canlılar, cansızlar, bizimmiş sandığımız tüm çocuklar senin Allahım. Yeşilliklerin içinde güzelliklerle yaşamalarına izin ver hem onların hem tüm iyi ruhların. Buna güven eklendiğinde ölüm bile bir güzel. Sen olmasan da bilirsin ki arkada kalanlar güzel-güvenli yaşayacaklar ve işte buna da cennet denir.

 

Yaşanan tüm zaman dilimleri güzellikler ve iyilikler getirsin beraberinde. Eğitimlerin en akılcı olanlarını nasip et  tüm dünyadaki çocuklara ve yetişkinlere, acıtmadan gerçeklerle yaşamalarına izin ver. Bu kulu da dile getiren sensin, bildiklerimin yanında bilmediklerim altında eziliyorum yine de sana yalvarıyorum tüm dünyadaki her çeşit iyi ruhların -kurunun yanında yaşın da yanmasına izin vermeden- ömürlerini güvenle tamamlamalarını kısmet et. Yine tüm iyi ruhları güzellikler ve iyiliklerle dene.

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..