Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '16

 
Kategori
Sinema
 

X-Men: Ergen mutant problemleri

X-Men: Ergen mutant problemleri
 

Apocalypse ve yandaşları


X-MEN: APOCALYPSE

Yönetmen : Bryan Singer

Oyuncular : James McAvoy, Jennifer Lawrence, Michael Fasbender, Oscar Isaac.

X-Men serisi sekizinci filmiyle huzurlarımızda. 1963 yılında Marvel çizgi roman dünyasına katılan X-Men, doğaüstü güçlere sahip, ergen yaşlardaki mutant kahramanlardan kurulur.Eğitimleri, insanların düşüncelerini okuyabilen ve bu yolla insanları yönetebilen Profesör Charles Xavier (James McAvoy) tarafından verilir. Diğer insanlar tarafından şüphe ve nefretle karşılanmaları, hükümetlerle sık sık sorunlar yaşamaları onların. en büyük mutsuzluklarıdır. X-Men’in ötekileştirme üzerine verdiği mesajlar, insanların kendilerinden olamayana duydukları korku, önyargı hoşuma gider.

Bu sefer tarihin en eski mutantı olan, halk adıyla En Sabah Nur,  Apokalypse’in Mısır’daki mezarında binlerce yıllık uykusundan uyanmasıyla dünyaya yeni bir kötülük düşer. Apocalypse yanına Magneto,Storm,Psylocke,Angel gibi mutantları alarak mahşerin dörtlüsünü kurar. Onlarla bugünkü medeniyeti yıkıp, yerine kendisinin hükmedeceği, tanrılaşacağı yeni bir dünyayı kurmak için savaşa başlar. Tek eksiği Profesör Xavier’nin üstün zihinsel güçleridir.

X-Men serisi her anında aksiyonun eksik olmadığı dinamik öyküleriyle bilinir.Bu durum aynen sürüyor, öykünün geçtiği 1983 yılını da dikkate alırsak, kahramanların daha ergen daha delişmen oldukları dönemle tanışıyoruz. Daha güçlerinin sınırlarını tam keşfetmedikleri, kontrol edemedikleri yıllardır. Güç ve ergenlik problemleri içiçedir. Yönetmen Bryan Singer, 2000’den bu yana yönettiği dördüncü X-Men’de aksiyonu abartmasıyla eleştirilebilir. Diğer taraftan da, aksiyon sahnelerinin kusursuzluğuyla övülebilir. Örneğin Quicksilver’ın efsane “Sweet Dreams” şarkısı eşliğinde yanan okuldan öğrencileri kurtardığı sahneler tekrar tekrar izlenecek cinsten.

MAGNETO ANAHTAR KARAKTER

Yeryüzündeki metallerin efendisi Magneto (Michael Fassbender) kötünün safına geçerek dengeyi bozuyor. Ailesinin Ausschwitz toplama kampında öldürülmüş olduğu gerçeği ilk kez ortaya çıkıyor.

Ekipte öne çıkan kahraman tartışmasız gücünün sınırlarını keşfetme yolundaki Jean Grey (Sophie Turner) oluyor. Arkadan finaldeki aksiyon performansıyla seksi Psylocke (Olivia Munn) ve önemli işler yapan Nightcrawler (Kodi Smith Mc-Phee) geliyor. Oscar Isaac son yıllarda gözüktüğü çok farklı karakterler serisine ağır makyajlı Apocalypse ile devam ediyor.

Wolverine (Hugh Jackman) kısaca gözüküp kayboluyor. Gözüken o ki, artık Wolverine’le yollar ayrılıyor ve genç ekiple gelecek bölümlere devam edilecek.

X-Men çok iddialı olmadan yoluna devam eden bir seri. Serinin en iyi yazılmış senaryosu, bir önceki “Geçmiş Günler Gelecek” de çıtayı yükseltmişti.  Bu bölüm öyküden çok görselliğiyle, iyi müziğiyle ve dönem göndermeleriyle tutunuyor.

 
Toplam blog
: 223
: 1093
Kayıt tarihi
: 12.01.11
 
 

İzmir’de doğdu. Viyana Tıp fakültesini bitirip doktor ünvanını aldıktan sonra Genel Cerrahi ihtis..