Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Ya aşk ya evlilik

Ya aşk ya evlilik
 

Alıntı


Evlilik aşkı öldürür mü? ortak bir fikre varılıp, karar verilemeyecek bir konu. Aşk ve evlilik gibi her insanın kendine ait bir tanımı olan iki olguyu birarada düşünmek oldukça zor. Herkesin kendine göre bir aşk ve hayallerini kurduğu bir evlilik tanımı var. Çoğunlukla bu iki hayal birbirine zıttır.

Aşk, adı üstünde bir aşkınlık ve taşkınlık halidir. İnsanın kendi benliğinden çıkıp yeni bir ben olması halidir. Aşk bir anlamda kendini arayıştır; başkasının gözünde kendini yeniden görüp, yeni bir ben oluşturma çabasıdır. Aşkın heyecanı da buradan gelir zaten. Aşkın diğer kişi ile bir alakası yoktur. O sadece bir aynadır.

Evlilik; iki kişinin duygularının dışında, akıl ve mantıkla yürütmesi gereken, kendine has kuralları ve sorumlulukları olan resmi bir kurumdur.

İnsanın aşık olduğu kişi ile bu kurumu yürütmesi oldukça zordur. Zira aşkın tanımında da söylediğim gibi aşkın diğer kişi ile hiç bir alakası yoktur.

Aşk ile evlilik; birarada olmak isteyen ama bir türlü anlaşamayan iki sevgili gibidir. Uzaktayken birbirlerini özelerler ama bir araya gelince birbirilerini tüketirler. Bu durumda yapmaları gereken, birbirlerine zarar vermemek için "biz ayrı dünyaların insanlarıyız" diyerek ayrılmalırıdır.

Ya aşk ya evlilik..

İnsanın evli ve mutlu olması için, ya aşkı başka şeylere yönlendirmesini, ya hayatından çıkarmasını ya da o aşk duygusunu ilahi aşkta bulmayı öğrenmesi gerekiyor.

 
Toplam blog
: 117
: 2437
Kayıt tarihi
: 07.02.09
 
 

1970 Tokat doğumluyum. İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar bölümü mez..