Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '07

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

Yabancı dil öğrenme

Yabancı dil öğrenme
 

Sınırlarınızı aşmak, yeni ufuklara yelken açmak, yeni ülkeler, insanlar ve kültürlerle tanışmak kısacası dünyaya daha yaklaşmak yakından tanımak istiyorsanız kendi anadilinizden başka en az bir yabancı dili öğreniniz.
Öğrenmeyi keyifli hale hobi haline getiriniz. Zoraki öğrenme değil isteyerek, eğlenerek öğrenmeyi seçiniz.

Nasıl ki balık tutmayı ilk öğrenirken yaşadığınız o heyecan mutluluğu yabancı dil öğrenirken yaşayınız. Öğrendiğiniz dilde şakalar yapmayı, espirileriniz üzüntünüzü, sevincinizi duygularınızı basit cümlelerle ifade etmeyi öğrenin.

Göreceksiniz başlangıçta kurduğunuz basit cümleler sizi giderek daha zor cümleleri kurmaya ve farkına varmadan bir dili yaşayarak kullanarak öğrenmeye itecek
Kendinize öğrendiğiniz yabancı dille ilgili hedefler amaçlar belirleyin. Örneğin, öğrendiğiniz dilde E-MAİL, MEKTUP, BAŞVURU FORMU, TEBRİK KARTI ve benzeri şeyler yazmayı deneyin ya da duygularınızı olumlu olumsuz ifade eden kısa konuşma diyalogları geliştirin.

Uluslararası sohbet odalarından internette öğrendiğiniz dili kullanmaya çalışın.
Sıkıcı zor Gramer kuralllarını sürekli ezberlemek yerine öğrendiğiniz kuralı günlük hayatta pratiğe dönüştürmeye yazmaya, okumaya dinlemeye ve o dili konuşmaya kullanmaya çalışın. Göreceksiniz ki yabancı dil öğrenmek oldukça kolay ve size dünyanın kapılarını açan bir sihirli anahtar haline gelecek.

saygılarımla
Ahmet Öğretmen

 
Toplam blog
: 34
: 1495
Kayıt tarihi
: 10.09.07
 
 

Yabancı diller okudum. Eğitimle ilgili yazılar yazmayı, deneyimlerimi paylaşmayı paylaşmayı seviyoru..