Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '10

 
Kategori
İzmir
 

Yağmur yağdı, İzmir battı...

Yağmur yağdı, İzmir battı...
 

Ve bir İzmir klasiği , ama artık bıkkınlık verdi.

Sabah 07:50 'de evden işimize gitmek üzere arabamıza bindik. Eşimin iş yeri Konak'ta. Onu sabahları işe bırakıyorum. Güzergah olarak Balçova - Sahil Yolu - Konak istikametini kullanırım. Hoş gidecek başka yol kalmadı İzmir'de. Metro çalışmaları tam gaz devam ediyor !!!

İçimde kötü bir his var, hava yağmurlu ve bu tip havalarda İzmir'de trafik keşmekeş olur, her tarafı su basar.. Acaba işe yetişebilecek miyiz ?

Balçova'nın ara yollarını bildiğim için Üçkuyular meydanına yaklaşık 10 dakika da ulaştım. Esas film burda başlıyormuş ve ben bunu da öğrenmiş oldum.Üçkuyular meydandan Sahil Bulvarı'na çıkmamla, durmamız bir oldu. Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren bir dur kalk macerası ile Konak Vapur İskelesine ulaştık.

Sahil Bulvarı'nı bilenler hatırlayacaktır, yol üzerinde 8 trafik lambası, muhtelif yan yol çıkışları ve iki kavşak bulunmakta. Yol üzerinde sadece bir kavşakta bir trafik polis aracı gördüm aracın içinde de polisler yağmurdan ıslanmamak için dışarı çıkmıyorlardı. Anlayacağınız insanların trrafikte kendi kurallarını koymaya itmişlerdi ve bunun farkında değillerdi yada farkına varmak istemiyorlardı. Trafik kuralları konusunda da gayet bencil olan şöförlerimiz birbirlerinin üstünden altından ilerlemeye çalışıyor, trafik lambaları boşu boşuna yanıp sönüyordu. Çok fazla dur kalk yaptığımız için düşünmeye de çok zamanı oluyor insanın. Hak ettiğimizi yaşamıyoruz diye yazmıştım önceki yazılarımda , gene yazıyorum bu İzmir'linin hakettiği değildir. İzmir'li değil hiç bir ülke vatandaşının hakettiği bişey değildir.

Çok mu zor ?

Günlerdir meteoroloji sağanak yağmur geliyor diye uyarıyor. NTV radyo İzmir'de 100 kg üzeri yağış bekleniyor diye anons geçiyor. İzsu ortada yok...

Çok mu zordur kriz merkezi yönetmek. Ben bile bu yarım aklımla vatandaşın emrinde olması gereken birimlerin gece mesaisi yapması gerektiğini bilirken , sabah bakıyorum devlet , belediye sokaklarda yok, derin bir uyku hali ile nerede oldukları meçhul.

Çok mu zordur trafiğin en yoğun olduğu sahil bulvarında bomboş olan karşı geliş şeritlerinin birini kapatıp gidiş trafiğine bir şerit daha eklemek.

Çok mu zordur görevli ekiplerin sayısını 2 katına çıkarmak.

Güneş tepedeyken, parka, bahçeye çiçek dikmek en kolay iş. Mevzu yağmurda, karda, fırtınada ortalarda olmak.

Değerli okuyucularım, elbet bunu da unutacağız diğer unuttuklarımız gibi. Şu an güneş açtı, bu sabah ki sıkıntı mazide kaldı. Ama yarın sabah belki gene aynı çile bizi bekliyor. Kolaylaştırmak o kadar kolay ki, sadece herkes üstüne düşeni yapsın, gerisi teferruat.

Sevgiyle kalın...

Not : 07:50 de Balçova'dan başlayan yolculuğum saat 10:45'te 1.Sanayi Sitesi Mersinli'de bitmiştir.

 
Toplam blog
: 4
: 1222
Kayıt tarihi
: 29.09.10
 
 

1978 İzmir doğumluyum. Konuşarak anlatmanın etkisini yitirmeye başladığı çağımızda yazarak anlatmayı..