Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '07

 
Kategori
Kitap
 

Yanılsamalar- Paul Alster

Yanılsamalar- Paul Alster
 

Kitaba başlarken sıkılacağımı düşünmüştüm. Ama okudukça karşıma ilginç konular çıktı. Hatta bugünlerde gündemde olan Meksikalı çılgın ressam Frida Kahlo ( Burada soyadı Schilling ) kahramanlardan birisi. Onun kitabını da okumayı düşünüyorum.

Beğendim, okumanızı öneriyorum.

Okuduğum Tarih:19-23 Mayıs 2003
Yanılsamalar-Paul Alster
Çeviren:İlknur Özdemir
Can Yayınları-9.Baskı (İlkbasım-2002)

Paul Alster Çağdaş Amerikan Edebiyatının en tanınmış isimlerinden biridir.Colombiya Üniversitesinde Fransız, İngiliz ve İtalyan Edebiyatı okudu.


(Arka Kapak Notları)

Karisiyla iki küçük oğlunu bir uçak kazasinda yitiren David Zimmer, yasayan bir ölüye dönüsmüstür, kederini alkole gömerken günlerini kendine aciyarak geçirmeyi sürdürür. Bir gece televizyon izlerken, sessiz film döneminin komedi oyuncularindan Hector Mann üzerine bir belgesele rastlayinca hayata bakisi bir anda degisir. Altmis yil önce ansizin ortadan kaybolan ve o zamandan beri kendisinden haber alinamayan bu gizemli oyuncunun filmlerinin pesine düsen, Avrupa ve Amerika'da dolasan David, sonunda onun hakkinda bir kitap yazar.

Kitap yayinlandiktan hemen sonra aldigi ve baska bir dünyadan gelmise benzeyen ilginç bir mektupla hayati geri dönülmez biçimde degisecektir. Soluk kesici bir tempoda ilerleyen bu şasirtici roman, okuru gülünçle trajik olanin, gerçekle hayalin, siddetle yumusakligin birbirinin içinde eridigi bir imgeler evreninde dolastiriyor. Önceki romanlarinda oldugu gibi rastlantilarin insan yasaminda oynadigi rolün altini çizen, bütün olaylarin birbirine baglanip çözüldügü "Yanilsamalar Kitabi", Amerika'nin en güçlü ve özgün yazarlarindan Paul Auster'in, içerigi en yogun, duygusal yani en zengin romanlarinin basinda geliyor.
 

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..