Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yargısız infaz

Yargısız infaz
 

İNTERNETTEN


Kurumsal mahkemelerde yargısız infaz mümkün değildir.

Ancak toplumsal yapıda ki gelenekler görenekler mahalle baskısı tabu töre vb durumlar insanlara yargısız infazı uygun görebilmektedir.

Bir insan hakkında çıkarılan bir dedikodu araştırılmadan veya yüzyüze konuşulmadan o kişinin ortamdan soyutlamasıyla sonuçlandırılabilmektedir.

Hangi mantıkla oluştuğu bilnmeyen bir töre nedeniyle bir insan ölüm cezasına dahi çarptırılıp tatbik edilebiliyor.

Birinin uydurduğu bir yalanın ortaya yayılması bir insanın yaftalanmasına neden olabiliyor.

Nedeni ne olduğu soruşturulmadan bir insanın konuştuğu bir kişi göründüğü bir ortam veya yaptığı bir iş nedeniyle olumsuz yorumlanıp buna göre tanımlanabiliyor.

Ve benzeri birçok durum objektif yorumlanmadan yüzyüze konuşulmadan önyargı veya subjektif yorumlarla analiz edilebilerek birine ilişkin olumsuz intibaların üretilmesine veya ona olumsuz tavırların takınılmasıyla veya ortamdan soyutlanmasıyla sonuçlanabilmektedir.

Tabiiki bütün bunlar az gelişmiş toplumların azgelişmiş mantıklarının ürünü olduğu ve onlarca kabullenilen durumlar olduğu gerçeği göz ardı edilemez.

Gelişmemiş mantıklar neyi ne için düşündüklerini ve nasıl davranacaklarını ayrıştıramayan subjektif empatiden yoksun durumları somuta indirgemeden beyinlerinde veya sohbetlerinde kendilerince sonuçlandırıp kesinleştirebilmektedir.

Gelişmiş güncel insan olmanın özünde başkasına zarar vermeyen davranışların ve tarzların özel olduğu sorgulanmaması gerektiğini bilmek, yine gelişmiş ve medeni olmanın eğer gerekiyorsa ilgiliyle yüzyüze konuşarak duruma netlik kazandırmak olduğunu göz ardı etmemek gerektiğini düşünüyorum. 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..