Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '13

 
Kategori
Teknoloji
 

Yarış Oyunları

Yarış Oyunları
 

Yarış Oyunları; günümüzde gerçek hayatın bir nevi yansımaları olarak görülen ve göz alıcı gerçeklikte grafikler ile hazırlanabilen bilgisayar oyunları sevenlerini her alanda cezp etmeye devam ediyor.

Dünya ve Türkiye çapında oyunlar düşünüldüğünde kullanıcıları en fazla bilgisayar başına bağlayıp heyecan yaşatan türlerden birisi şüphesiz yarış oyunlarıdır. Özellikle çocuk yaşlarda genelde erkeklerin içinde başlayan arabaları tanıma ve onlarla yarışma tutkusunu bastıran her zaman bu tarz oyunlar olmuştur.

İnsanları bu tarz yarış oyunlarına çeken başlıca iki neden vardır. Birincisi bu oyunlar insanlara gerçek hayatta sürmeyi bir kenara bırakın sokakta bile göremeyeceği kalitede arabalar ile caddelerde yarışma ve hız yapma imkanı sunmaktadırlar. İster simülasyon ister arcade tarzında olsun oyuncular trafiğin içinde yara alma ihtimali olmadan son sürat hızlarda bitiş çizgisine ulaşmak isterler. Böylece hem rekabet duygusu tetiklenirken hem de sürüş kabiliyeti test edilmiş olur.

Bir diğer etken ise simülasyon tarzı oyunlarda arabalarda gerçek hayatta kolayca yapılamayacak modifiye ve değişikliklerin sürüş keyfi ve tarzına etkilerini test etmektir. Günümüzde fizik kurallarının son raddesine kadar kullanılabildiği simülasyon yarış oyunlarında lastiğin hava basıncı ayarından tutun da arka rüzgarlığın ne kadar büyük olması gerektiğine kadar birçok detayı değiştirerek saniyelerle yarışmak mümkün olmaktadır. Böylece hem kişiyi yarış ve arabasında yapabildiği değişiklikler ile mutlu ederken aynı zamanda oyundan ziyade gerçek hayattaki garajında olduğu hissi yaratılmaktadır.

Firmalar yarış oyunlarının yaklaşık otuz seneyi aşan tarihinde inanılmaz bir gelişme göstermişlerdir. Gerek ralli, gerek Formula 1, gerekse şehir içinde kargaşa ve rekabet temalı yarış oyunları ile oyun severler daha uzun seneler uykusuz gecelerinde arabalarını dar sokaklarda tam sürat sürmeye veya garajında ince ayarlar yapmaya devam edeceklerdir.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..