Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '14

 
Kategori
Deneme
 

Yaşamak güzeldir

Yaşamak güzeldir
 

Temel sorunlardın sıyrılıp ışığı yakaladıysanız yaşamak güzeldir.


Gün yirmi dört saat

İner durur gökkuşağı

Gök kubbeden

Yeryüzüne.

 

Dokunur durur

Bir bir,

Kendisine açık yüreklere.

 

Alır her bir insan,

Açıksa antenleri

Ne düşerse nasibine.

 

Şahbettin Uluat

İsimler ve soy isimler vardır, her yerde rastlarız.

İnsanlar seçmiş, benimsemişlerdir. Özellikle istemiş ve sahip olmuşlardır. Güzeldirler.

Güzel ama çokturlar. Ayşelerimiz, Mehmetlerimiz, Kemallerimiz, Alilerimiz, Hasanlarımız, Haticelerimiz, Abdullahlarımız çoktur.

Soy adı olarak Aslanlarımız, Kaplanlarımız, Demirlerimiz, Çeliklerimiz çoktur.

Başka dillerde, başka kültürlerde de başka isimler, soy isimler vardır çokça tercih edilen, biliriz. O dillerde de onlar güzeldir.

Sanatsal yapıtlar arasında, yani filmler, kitaplar, yazı başlıkları içinde de “yaşamak güzeldir”ler çoktur. Çoktur, çünkü çoğu kişi için yaşamak gerçekten güzeldir.

Huzurlu insanlar için yaşamak güzeldir. Sağlıklı insanlar için güzeldir. Sağlıklı ve huzurlu olanlar için çok çok güzeldir.

Karşılıklı sevenler için yaşamak güzeldir. Karşılıklı sevip engelsiz görüşenler, sıkıntısız buluşanlar için daha da güzeldir.

Umudu, hedefi ve bu yolda geldiği belli yerler olanlar için güzeldir. Yarının kendilerine güzel şeyler getireceğini bilenler, bundan tam anlamıyla umutlu olanlar için çok güzeldir.

Eksikleri görüp anında tamamlayanlar için yaşamak güzeldir, kırıkları görüp onaranlar için, engelleri görüp kaldıranlar için; kendi yollarını ya da başkalarının yollarını açanlar için yaşamak güzeldir

Umut dolu, sevgi dolu, güzellikler dolu yapıtlar da güzeldir. Okuyan insana huzur veren çalışmalar da güzeldir.

Pek çok güzel olmayan şeyin bulunduğu, yaşandığı dünyada her türlü kirden, pisten, acıdan, hırstan, çıkar beklentisinden, hormondan, savaştan, silahtan arınıp yüzerek çıktığımız bakir adaların tertemiz kumsalları güzeldir.

Engelsiz, korkusuz sevişmeler güzeldir.

Huzurla, tadını duyarak yapılan ibadetler, dualar güzeldir.

Kimseyi rahatsız etmeden, kimse tarafından rahatsız edilmeden vakit geçirmek, o arada da huzuru, mutluluğu, sevinci, coşkuyu en yüksek düzeyde hissettiren ortamlar, çabalar, ilişkiler içinde olmak güzeldir.

Okumaya başladığımızda, okurken, okuduktan sonra içimizde serin, yumuşak rüzgarlar estiren, ortalığa en sevdiğimiz kokuları yayan, bize özgüven, yaşama sevinci, coşku veren yazılar güzeldir.

Aynı şekilde içimizi kıpır kıpır eden, dışarı çıktığımızda bizde güzel izler bırakan; bize güzel hayaller kurduran filmler, tiyatro oyunları, sergiler, konserler güzeldir.

Bir güzeli, bir güzel şeyi bir yerden alıp başka bir yere götürmek, bir şeyden alıp başka bir şeye eklemek güzeldir.

Ülkeye, kente, insana, hayvana, ormana huzur getirecek eylemlerde, konserlerde, girişimlerde el ele omuz omuza vermek; bizim gibi iyiyi, güzeli arzu ve talep edenlerle birlikte yürümek; o yürüyüşte engelleri kaldırmak, direnenleri ikna etmek; sevinç ve sevgi ırmaklarını “birlikte mutluluk” denizine akıtmak, o işte sorumluluk almak güzeldir.

Güzel şeyler üretmek, güzelin parçası, seveni, gölgesi olmak güzeldir.

Yaşamak güzeldir.

 

19.07.2013 

14:06

 

 
Toplam blog
: 284
: 245
Kayıt tarihi
: 21.06.14
 
 

Yaşadığımız evrenin oldukça zengin bir yer olduğunun farkındayım.  Bu zenginliğin çok az bir kısm..