Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '13

 
Kategori
Deneme
 

Yaşamak için cesaret gerekmez; cesaret ölmek ve öldürmekten başka bir şey bilmeyen aptallar içindir

Yaşamak için cesaret gerekmez; cesaret ölmek ve öldürmekten başka bir şey bilmeyen aptallar içindir
 

Bizler bu âleme dağlarda çiçek toplamak için geldik. Dünya gül bahçesi biz de çiçekçi kız ile gül budayan bahçıvanız. Hayatın içinde korkmamızı gerektiren hiçbir şey olmamalı.

Tanrı babanın meleklerle şeytanları yeryüzüne birlikte yolladığını nerden bilelim. Meğer takdirin sırrı imiş bu. Ben bir küçük güvercinim, yılanların içinde ne yaparım ya ilah!

Ateş dağlarına karşı koyabilmemiz için “cesaret” diye bir güç gerekiyormuş ve bu güç bizde varmış. Yıllar yıllar boyunca yılan dağlarının kor alevli yangınlarına içimizde olduğu söylenen güce güvenerek vücudumuzu siper ettik.

Sözde savaşan cesaretimizdi ama öldük mezarlar dolusu, kimse bunun hesabını yapmadı. Yarımız bugün yaşıyorsa cesaret sayesinde değil, diğer yarımız öldüğü içindir.

Cesaret bedel ödemektir, ölürseniz cesursunuz. Ölmeyi göze alıp da halen yaşayan kimse yok; cesaret efsanesi devam ediyor ama. Demek ki sadece yarımızın yaşamaya hakkı var ve öyle olacak.

Ben de cesur olurum dağ gibi vücudum yıkılırsa; ama niye ölelim, yaşamanın bedeli olamaz, olmamalı; bu inanç yıkılmalı.

Birilerinin yaşaması için diğerleri ölecek öyle mi? Başka yolu yok yani. E ben öldükten sonra cesarete ne gerek var. Cesetlerimiz dağ, akan kanlarımız ırmak olur kötüler geçemezler.

Hepimizi yiğidim aslanım diyerek savaş dağlarına sürdüler. Birbirimizin burnunu kopardık Tanrı’nın huzurunda. Ölenlerimiz cesur oldu, kalanlarımız korkak. Ah bilseydik biz de ölürdük! Cesaret madalyası alamadık, öldükten sonra neye yarayacaksa. Yukarıda Tanrı insanlığın birbirini yemesini zevkle seyrediyordu. Aşağıda kötüler kan içiyordu. Ve madalya töreni vardı evrenin mezarlıklarında. Ah bizler hata yaptık;  bu dünyayı kötülere bırakıp gitmeliydik.

Ölmenin adını cesaret koymuşlar; gözünüzü kapatıyorsunuz, her şey tamam. Cesaret cesaretse bedelsiz yapsın işini; ben öldükten sonra ne yapayım cesareti.

Bugün yine cesur olmak zorundayız, şeytan gelmiş göğsümüze oturmuş. Yani ölmemiz gerekiyor ve siz aşağılık madalyalarınız elinizde, yalama dudaklarınızda cesaret türküleri,  yaşamak için dünyaya gelmiş bizleri yolcu ediyorsunuz eşek cennetine!

Allah kahretsin!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..