Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşamımızdaki Anadolu

Bir nehrin çağlaması yada bir ormanın uğultusu her neyse yaşam bir dağdaki kar, bir kuytudaki yar velhasıl bu topraktaki bereket olmasaydı ne ben ne siz belki hepimiz olmasaydık yinede ANADOLU bin bir kültüre yataklık yapmıştı ve yine de yapardı.

Varsın dağlarının zirvelerinde umudun türküsünü çağıran fırtınaları olsun ,yada zemheri ayazında don tutan göller olsa ne çıkar, o yaşamda benim payım ne ola ki?

Anadolu ; hep dert ,hep meşakatlar diyarı olmuş hep ıstırap yüklü gemiler gibi zoru sırtında taşımış.Engin denizler gibi hiç doymadan yutmuş da yutmuş,tıpkı rotasını bilmeden denizin üstünde durmadan salına salına dolaşan yabanıl adlar taşıyan yelkenliler ,tekneler vede yatlar gibi batmaya ve yok olmaya yazgılı binlerce kültürü, imparatorluğu yutmuş benim Anadolum .Hani nerede Roma ,Bizans ve de Osmanlı hepside tarihin çöplüğünde yok olup gitmediler mi? Hani Büyük İskender, Aksak Timur ,Yavuz Selim ve de Fatih Sultan Mehmet nerede?

Benim Anadolum koskoca bir DENİZ ; korkma boğulurum diye ,boğulanlar kendi hırslarından ve paniklerinden boğulup gittiler.Bu ne hırs ?

Dön Anadoluma bak ;Kybele ana nerede ? Nerede Nicholas Baba ?

Hani Hacı Bektaşlar,Pir sultanlar ,Mevlanalar ya da Yunuslar?Yaşamadılar mı bu diyarda, hiç mi bu diyarda Celali isyanları ,Baba İshak isyanları yaşanmadı? Nerede düşüncesi ve inancı uğruna derisi yüzülenler ,idam sehpalarına yiğitçe dikilip kendi iskemlesine kendisi tekme vuranlar Anadolumdan çıkmadı mı?

Anadolu ,denize benziyor fırtınaya dayanamayanları yutuyor ,yok olup gidenlere bakın nerdeler şimdi,belki birer iz bıraktılar tarihin tozlu sayfalarına yada YAŞAM denen koskoca bilinmezin bir kenarına bıraktıkları kültür miraslarıyla yaşayıp dururlar.

Oysaki tarihleri yazanlarla yapanlar aynı kişiler olmamıştır hiçbir zaman;tarihe bir dip not düşecek kadar yürekli yiğitlerin diyarında gel gör ki ,yarına düşman düne ise pişman binlerce neidüğü belirsiz nice soysuza yatak olmuş bu diyarın ve bu hengamenin neresinden bakarsan bak gördüğün- göreceğin ;nadan ile yobazın kutsal işbirliğinden başka bir şey değildir.

Size sesleniyorum Umudumun Yağız delikanlısı;yüreğiniz daraldığında yada genziniz sızladığında dönüp; daha dün yaşamın zirvelerinde halaya duran filiz kıran fırtınasının UMUT çocuklarını ,yada darağacının önünde dimdik duran DENİZLERİ anımsa ,anımsa ki inancın ve umudun bilensin.

Bu diyarda nice sapla –samanı karıştıran çıktı ,daha dün KURTULUŞ savaşımızda nice AYDIN geçinen ,İngiliz ya da Amerikan MANDASI istemedi mi? ,diğer taraftan düşmanla işbirliği yaparak vatanı içten satanlar olmadı mı?Ya o zaman koskoca İmparatorluğu yönetenler can derdine düşerek bir yerlere kaçmadı mı?Hani bunlar nerede ,Anadolum onları yuttu ,tarihte kirli izlerinden başkaca neleri kaldı?

Bu gün onların torunları ,tam da onlara layık davranmıyorlar mı ,ne dersin? Varsın davranıversinler bir gün onlar da tarihin çöp sepetine atılıp gidecekler ancak verdikleri zarar bizlere miras kalacaktır.

Bu bir serzeniştir ,belki nedensiz ?.Olsun dertleşmek içini dökmek istedim anlayan anlasın işte ne diyelim canım..........!!!???

 
Toplam blog
: 45
: 1344
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Düşünmeyi ve yazmayı çok severim. Yaşama ilişkin çelişkileri görmekte ısrarlıyımdır. Muhalif olmaya ..