Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '13

 
Kategori
Deneme
 

Yaşamınızda bir kapı aniden kapansa...

Yaşamınızda bir kapı aniden kapansa...
 

Gene bahçemde oturmuş kuşları dinliyorum. Bu sabah kuşlar fazla coşkulu ötmüyorlar. Çok uzaklarda bir köpek sürekli havlıyor. Merak ediyorum. Acaba sahibi neden havladığı ile ilgilenip derdinin dermanını bulabilecek mi? Tabii eğer bir sahibi varsa. Hoş sahipsiz köpekler böyle sürekli de havlamıyor. Bir kaç kere hav diyor ve vazgeçip gidiyor. Sokakta yaşamaktan daha  mütevazi ve tevekkül oluyorlar garipler.

Bu doğa seslerini dinlerken birden aklıma düştü. Son günlerde yaşamımda bir kapı aniden kapandı. Size de olur mu bilmem. Yaşamınızda hep açık olan ve o bulmak, açmak için uzun mücadele verdiğiniz bir kapı aniden şrak. Oysaki siz o kapıyı açmak için ne çabalar sarfettiniz.

Kapanan bir kapı olması için önce kapıyı bulmak gerekti. Yaşam yolunuzda o kapıyı bulmak için ne arayışlar geçirdiniz. Ne kapısı bile olduğunu birmediğiniz bu meçhul kapıyı bulmak için bunca çaba... Sonra kapıyı açmak için ne uğraştınız. Belki de çok yakınınız bir kişi size aniden açıverdi o harikulede kapıyı. Ve siz yıllarca o kapıdan inanılmaz bir dünyaya geçip, inanılmaz mutluluklar yaşadınız.

Bir gün aniden, hiç beklemediğiniz bir anda o kapı kapandı birden. Önce kapandığına inanmadınız. Her zaman açık olan o kapının kapanacağı hiç aklınıza gelmemişti. Sonra yavaş yavaş kapının kapandığını kabul etmeye başladınız. İlk günler kapıyı tekrar açabilmek için uğraştınız. Çeşitli yollar denediniz. Bütün uğraşlar boşuna idi. Kapanan kapı tekrar açılmıyordu.

Sonra kapının artık kapandığını ve bir daha açılmayacağını kabul ettiniz .Artık yaşamınızı o kapı olmadan devam etmek zorunda idiniz. O güne kadar o kapı sayesinde gördüklerinizi anılar defterinizde toparladınız. Kapanan kapı mazide kalmıştı. Şimdi önünüzde aranmak, keşfedilmek ve açılmak üzere bekleyen başka kapılar vardı. Bu arada siz yorgunsunuz, yaşlandınız, kapı arayacak, açacak haliniz yok belki. Gücünüzü toparlamanız gerek.

Yaşamda her zaman açılacak kapılar bulmanız dileği ile...

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..