Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '18

 
Kategori
Özel Günler
 

Yaşasın Cumhuriyet!

Yaşasın Cumhuriyet!
 

Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümü kutlu olsun.


Cumhuriyetin 95. Yıldönümü dolayısı ile bir blog yazmak istemiştim. Sosyal medyada dolaşırken bir mesaj haberi dikkatimi çekti. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Cumhuriyet’in 95. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlamıştı. Okuduğumda ise mesajın içeriğindeki düşüncelerin benzerini yazacağımı fark ettim. Aslı varken de bir daha tekrara düşmemek adına HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz’ın Cumhuriyet ile ilgili mesajını paylaşıyorum:

“Yokluk, yoksulluk, birlik ve dirliği sağlayacak, milleti yeniden motive edecek otoritenin çaresizliği ve ümitsizlik, bütün bu olumsuzluklara rağmen; işgale, parçalanmaya, paylaşılmaya sömürülmeye, esarete Hayır dediler. Tarihin akışını değiştirdiler. Kazandıkları şanlı zafer bütün hain, satılık, korkak ve teslimiyetçileri susturdu. En son Çanakkale’de olduğu gibi, bütün unsurları ile bir araya gelen, bir ve bütün olan bu aziz millet, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tekrar dirilip geri döndü. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, tarihin en haklı ve kutsal savaşını kazanmakla yetinmediler, gerçek kurtuluş için düşmanlarla baş edebilecek kadar güçlü olmak, yoksulluğu, çağ dışılığı, bilgisizliği yenmek, hoşgörüyü hakim kılıp, birliği ve dirliği pekiştirmek, vatandaşlık bilincini yerleştirip, millet olmayı başarmak için Cumhuriyeti kurdular. Onlar; biz başımız dik gezelim, kimsenin kulu kölesi olmayalım, bir daha böyle acılar yaşanmasın diye canlarını hiçe saydılar, ödülleri gelecek nesillerin temiz ve güzel sevgisi ve cennet oldu. Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü coşku ile kutlar, milletimizin bekçiliğinde İlelebet payidar olacağına inancımı tekrarlarım. Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

Atatürk, “Cumhuriyet’i biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.” demişti. Yükseltmek adına pek bir şey yapamadık koruduk da desek yalan olur ama yine de cumhuriyetin ipine sımsıkı sarılmak zorunda olduğumuz apaçık görünmektedir.

Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet!

Nizamettin Biber

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..