Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '14

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Yaylaların sağlık için önemini anlamak

Yaylaların sağlık için önemini anlamak
 

YAYLALAR HER CANLI İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR. DAHA SAĞLIKLI OLABİLMEK VE DAHA TEMİZ BİR HAVAYA ULAŞMAK İÇİN ŞARTTIR.


Yayla özellikle sıcak olan bölgelerde, yazın serinlemek ve daha rahat bir gün geçirebilmek için insanların en çok tercih ettikleri, gayet serin ve ferah olan mükemmel yerlerdir. Yaylalara genellikle yaz aylarında yani sıcakların artmasıyla çıkılır. Yazın o kavurucu ve bunaltıcı sıcağından bir nebze de olsa insan ve hayvanları kurtaran çok şahane yerlerdir. Hem sağlık açısından hem de doğal yönden çok önemli yerlerdir.

Yaylanın bir diğer ismi de platodur. Ülkemizde çok çeşitli platolar veya yaylalar mevcuttur. Bunların en ünlüleri Uzun Göl Yaylası, Anzer Yaylası, Tekir Yaylası, Çamlıyayla, Gözne Yaylası, Arslanköy Yaylası gibi daha bir çok harika yayla bulunmaktadır. Yaylalardan turizm yönünden çok büyük faydalar sağlanmaktadır.

Yaylalarda çok çeşitli doğa harikaları ve mükemmel güzellikler bulunmaktadır. Bu harika yerlere mevsimine göre bir çok Turist ziyaret için sürekli gelmektedir. Bu yaylalarda özellikle yaz şenlikleri Belediyeler veya Organizatörler tarafından düzenlenmekte olup; bu gibi etkinlikler vatandaşı çok ama çok  memnun etmektedir. Bu şenlikler veya etkinliklerle  insanlar birbirleri ile daha iyi ilişkiler kurmakla birlikte, sosyal yönleri de daha çok gelişim göstermektedir. Bu şenliklerde, özellikle Güreş etkinlikleri de düzenlenmekte olup, ülkemizin her yerinden güreş sporuna gönül verenlerin katılımı ile daha süper bir hale dönüşmektedir. Bu arada biz insanların bu güzelim yaylalarımızdan, gerçek anlamda ne kadar  faydalanabildiğimiz  gerçekten çok önemli bir noktadır. Bu durumun acilen çok iyi irdelenmesi ve bunun sonucunda yapılması gereken işlemlerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi kaçınılmazdır. 

Ülkemizde bulunan bu doğa harikası yerlerin yeterince ilgi görmemesi ve yerli turistlerin az ilgi göstermesi de sorgulanacak diğer bir önemli sorudur.  Ancak şu da hiç unutulmamalıdır ki; işin içinde maddiyat yani ekonomik sıkıntılar bulunmaktadır.  Yani insanların ceplerinde tatil yapacak veya dinlenecek  kadar para ve zaman varmıdır ? Bunlar önemli sorunlar ihtiva eder. Tüm bu nedenlerle; bu görülüp gezilmesi gereken Türkiyemin  güzeli yerler, kendi insanından mahrum kalmakta, adeta bir öksüz çocuğa dönüşmektedir. Bunların gerçekten yetkililer ve idareciler tarafından iyi irdelenip, düşünülmesi gerekmektedir.  Birde  özellikle bu yayla yollarının yeterince güvenilir olup olmadığı  ve ulaşım sorunlarının halen tam anlamıyla çözülüp çözülmediğinin de acilen kontrol edilmesi gereklidir.

Ülkemiz her yönüyle gerçekten bir Cenneti andırır. Bunun idrakinde olarak yaşamalı ve çevremizi veya yaşadığımız bu güzel Cennet Vatanımızı gözümüz gibi koruyup kollamalıyız. Bu her Türk Vatandaşının boyun borcudur.      

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..