Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '15

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Yedigöller piknik parkı

Yedigöller piknik parkı
 

Yedigöller'de piknikçilerin arasında uyanmak. Foto: Ali Cantaş


YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI OLMUŞ

Her mevsim bir başka güzel olan Yedigöller Milli Parkı, Sonbahar ile renk çümbüşüne dönüşüyor. İnsanlara harika bir görsel şölen sunuyor. Milli park olan Yedigöller Doğa tutkunları, kampçılar ve fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmezidir.

Heryıl olduğu gibi Kasım ayında yine Bolu Yedigöller'in yolunu tuttuk. Bolu merkezden girdiğimiz Yedigöller yolunun ilk metrelerinde yolun asfaltlanmış olduğunu gördüm. 

"Eyvah" dedim, Yedigölleri de kaybedeceğiz. Sabahın ilk ışıkları ile giriş yaptığım yolda kilometreler sonra daracık asfalt yolda ilerleyen otobüslerin arakasına takıldım. Keskin virajları dönmekte zorlanan bu otobüsler, "eyvah" nidamı haklı çıkarırcasına artırarak ilerliyorlardı.

Asfalt yol demek doğanın kalbine atılmış bir neşter demekti.

Yedigöllerin muhteşem renkleri ve doğanın kusursuzluğunun tadını çıkararak yürüyüşümüzü yaptık, fotoğraflarımızı çektik doğanın keyfini çıkardık. Herzaman olduğu gibi aracımızı üst girişe bıraktık ve Nazlı Gölden başlayarak yoldan uzak orman içerisinde yürüyerek Derin Göl ve Büyük Göl'ün olduğu alana geldik.

İşte Yedigölleri Kaybettik dediğim fotoğraf bu.

Yüzlerce araç, trafik, binlerce insan, yasak olmasına rağmen tüten mangal dumanları, ağaçlar arasına gerilmiş devasa brandalar, yanyana dizilmiş onlarca masa ve piknik yapma ateşiyle yanıp tutuşan binlerce insan.

Cumartesi günü gelip çadırlarını kurup kamp yapan doğa severleri uyandıklarında sürprizler bekliyordu. 300 piknikçi çadırların etrafına sarmış bi şekilde güne merhaba diyorlar. Dinlenmeye huzur bulmaya gelenler vahşi bir kalabalığın içerisine uyanıyorlar. Saygı mı? nerede.

İşin garibi her yere "Kamp yapmak yasaktır" levhaları asılmış. Doğaseverler Milli parkta kamp yapmayacaksa nerede yapacak. Fakat Milli Parkta Ateş yakmak piknik yapmak çevreyi kirletmek serbest.

Büyük çoğunluğun doğa ile ilgilendiği spor yaptığı falan yok, piknik yapmaya gelmişler, ilk hedef ateş yakacak bir yer bulmak ve mangal yapmak.

Gezin dolaşın tadını çıkarın birgünde mangal yakmadan  bir şeyler atıştırın be kardeşim, valla ölmezssiniz, aç kalmazsınız.

Geçmiş olsun.. Elveda Yedigöller...

Ali CANTAŞ.

 
Toplam blog
: 48
: 1239
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

Köklerim Karadenizin doğusun da doğmuş ve 1500 yıllara kadar dayanan orjinal Türk bir ailenin çoc..