Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yemekteyiz ama diyetteyiz

Yemekteyiz ama diyetteyiz
 

Bir süredir bir televizyon kanalında yayınlanan yemekteyiz programını izliyorum.

Yapılan izlenme oranları tesbitine göre hep gün birincisi yada ilk sıralarda yer alıyormuş.

Bir süre sonra başka bir televizyon kanalında da benzer bir programın yapıldığını gördüm.

Sanırım ilki gibi pek seyredilmiyor. Türk Televizyon kanalları yayın hayatına ilk başladıkları zaman yabancı ve çok seyredilen dizileri ya da programları yayınlayarak işe başladılar, seyredilme oranları yükseldikçe kendileri bir şey üretme cesaretini buldular. Bu alışkanlık hala devam ediyor.

Bir kanal cesaret gösterip (yabancı kaynaklı da olsa) yeni bir yarışma, dizi, tartışma programı ve benzeri yeni bir program başlatsa ve bir de yüksek seyredilme oranlarına ulaşırsa hemen taklitleri diğer kanallarda yayınlanıyor. Madem taklit ediyorsun biraz yaratıcı olup içeriğini geliştirsenize. Hayır yalnız ismini biraz değiştirip neredeyse aynısını yapıyorlar.

Yemekteyiz programının asıl hali bizdeki gibi mi bilemiyorum ama bizimkiler yemek lezzetli olsa dahi puan vermemek için bir sürü şey uydurarak büyük emek ve masrafla yapılan yemekleri ziyan ediyorlar. İnsanlardan 10.000 Ytl için iki yüzlü, terbiyesiz ve saygısız davranmaları isteniyor. Nedense bu programı taklit eden kanal akılcı davranıp olumsuz yanları enaza indirilmiş fakat izlenme şansını arttıracak değişiklerle yeni bir yarışma yapacağı yerde başarısız bir şekilde taklidi tercih ediyor. Örneğin yemekleri diyet yemeği, yarışmacıları kilolu olan ve yarışmanın başı ile sonu arasında en fazla kiloyu verenin kazandığı bir yarışma yapılamaz mı. En azından büyük bir emek ve heyecanla hazırlanan yemekler ziyan edilmemiş olur, insanlar para uğruna saçma sapan eleştiriler bulup seyredenlerin ve ev sahibininin de sinirini bozmazlar. Haklı değil miyim?

 
Toplam blog
: 23
: 685
Kayıt tarihi
: 27.10.06
 
 

Evli, üç çocukluyum. Hukuk mezunuyum. Kitap okumak müzik dinlemek ve yapabildiğim kadar el sanatları..