Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '11

 
Kategori
Güncel
 

Yemin etmemek ve siyasi kriz

CHP milletvekilleri yemin töreninde mecliste bulundular ancak yemin etmediler. Yemin etmeme gerekçelerini tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi olarak açıkladılar. Tutuklu milletvekillerinin de tahliye edilene kadar yemin etmeyeceklerini de kamuoyuna açıkladılar. 

Anayasa'nın 81.maddesinin ilk cümlesi aynen şöyledir.'' Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, göreve başlarken aşağıdaki şekilde andiçerler:'' 

Bu hüküm anayasanın emredici bir hükmüdür. CHP milletvekilleri andiçmemekle anayasanın hükmüne karşı hukuksuz bir eylemde bulunmuş olmaktadırlar. Sözkonusu bu eylem toplumumuza kötü bir örnek olduğu gibi yasama organının manevi kişiliğinin yaralanmasına da yol açmıştır. Hukuka uygun yol ve yöntemlerle hak mücadelesi yapmak yerine, hukuka aykırı bir şekilde mücadeleyi tavip etmek mümkün değildir. 

Sayın başbakanın, 'Başka aday mı bulamadınız ' sözü bence oldukça manidar ve ciddiye alınması gereken bir sözdür. 

Sözkonusu olayda hukuk süreci devam ediyor, tutuklu milletvekillerinin avukatları konuyu takip ediyor, parti olarak da ilginiz, desteğiniz devam ediyor. Bir siyasi krizi başka bir siyasi krizle çözmeye çalışmanın doğru bir yol olup olmadığı tartışmaya açıktır. 

Bana göre CHP yemin etmemekle tarihi bir hata yapmıştır. Meclis iyi bir başlangıç yapamadı, bol krizli günler bizleri bekliyor, kriz zamanı değil iş zamanı beyler, millet sizden iş bekliyor. 

 
Toplam blog
: 491
: 222
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

A.İ.T.İ.A Yönetim Bilimleri Fakültesini bitirdim. Kütüphaneci ve Maliyeciyim. Emekli oldum. İlgi al..