Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Yeni Başkan

Yeni Başkan
 

-


Deniz Feneri davasıyla gündeme gelen ve haftalarca istifa edip etmeyeceği konuşulan RTÜK’ün eski başkanı Zahid Akman, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimde RTÜK Başkanlığı’na Prof. Dr. Davut Dursun atandı.

Aslında değişen hiçbir şey yok. RTÜK’ün ilişkili olduğu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bir gün önce Dursun’u işaret etmişti. Yeni Şafak gazetesinde de köşe yazarlığı yapan ve Laiklik karşıtı makaleler yazan Dursun, Türkiye'deki laikliğin; dine müdahale aracı olarak kullanıldığını, cumhuriyeti kuranlar tarafından dayatılan ve ibadet dışında tüm ayetleri kaldırdığını savunuyor. Laikliğin İslam ülkeleri için doğru olup olmadığını savunmasıyla, Başbakan Erdoğan’dan tam not alarak bir kez daha ödüllendirilmiş oldu.

Hatırlarsanız Başbakan Erdoğan önceki yıllarda yaptığı bir konuşmasında “Bu ülkede hem laik hem Müslüman olamazsınız, ya laik olacaksın ya Müslüman” diyerek düşüncesini açıkça ortaya koymuştu.

Yakında sıra Anayasa Mahkemesi üyelerini AKP’nin seçmesine gelecek. Sonra da Anayasa’da istenen her değişikliğin hiçbir engele takılmadan kabulüne…

RTÜK Başkanının oturduğu makamda tarafsızlığını koruyabilmesini, siyasi etki altında kalmadan görevini yürütmesini umuyorum diyemiyorum. Çünkü kendi görüşleri ve AKP hükümetinin doğruları ne ise o çerçevede bir görev yürüteceğini biliyorum.

Sanırım Türkiye bugüne kadar yaşadıklarımızdan çok daha zor günlere girecek gibi...

 
Toplam blog
: 17
: 905
Kayıt tarihi
: 31.07.08
 
 

15/01/1962 Kahramanmaraş doğumluyum. Ankara'da yaşıyorum. Hayatın içinde olmasa da kıyısında herkes ..