Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni Boyabat Çokda Zor Değil

Yeni Boyabat Çokda Zor Değil
 

Boyabat'ın dünü ve bugünü


Uzun bir bekleyişten sonra nihayet Ak Parti adayını açıkladı. Adayları; mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ermiş. İlçemize hayırlı olsun! Kendisine başarılar diliyoruz. Bu satırları yazarken, kendisinin İstanbul Bağcılar'daki Boyabat Kozkule Köyü Derneği'nden yeni ayrıldığı bilgisini ulaştırdılar bize.

Futbol müsabakalarında olduğu gibi, siyasi rekabette de centilmen davranışların hâkim olmasından yanayız. Kendimizi Boyabatlı bir aile olarak görüyoruz.

Boyabat'ta siyaset yapmak çok ağır. Her beden bu yükü taşıyamıyor. Cadde ve sokaklarında siyasi kimlikle dolaşmak zor. Onun için Belediye Başkan adayları çeşitli polemiklere kendilerini şimdiden hazırlamalı. En zor anlarda bile nezaketi elden bırakmamaları menfaatlerine olacak.

Boyabatlıların kimisi iş, aş, yardım isteyecek. Kimisi de sitemde bulunacak. Yol niye yapmadın, su niye bağlamadın. Kimisi de hızını alamayacak… Freni boşalmış araç gibi üzerine doğru gelecek.

Boyabat'ı yönetmeye aday Başkanların çoğu tecrübeli kişiler. Biz, siyaseti onlara burada öğretecek değiliz. Toplum içerisinde nasıl hareket edileceğini gayet iyi bilirler. Aynı zamanda basiretlidirler; nerede, ne zaman, hangi kelimelerle, nasıl konuşulacağını önceden tahmin ederler. Yanlış yapma olasılıkları yok gibidir. En azından böyle biliyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı Bilal Bey siyasetin içinde büyümüş, oldukça kendine güvenen bir kişiliğe sahip. Demokrat Parti'nin adayı Kara ve Ak Parti'nin adayı Ermiş Beyler yeterince bürokratik kültüre sahip. Cumhuriyet Halk Parti'nin adayı Sayın Atıkara'nın da onlardan aşağı kalır yanı yok gibi.

Adaylardan sonra partilerin diğer siyasi kadroları da şekillenmeye başladı. Genç, aynı zamanda yeni siyasetçi arkadaşlarımızın içi kıpır kıpır… Çok heyecanlı oldukları her hallerinden belli oluyor. Bir şeyler yapma arzusu içerisindeler.

Boyabat'ın nüfusu yirmi beş bini bulmaktadır. Alt yapısından üst yapısına varıncaya kadar pek çok sorunu var:

1- Hava kirliliği,
2- Kültür, sanat ve sinema salonlarının olmayışı,
3- Otopark ve trafik problemleri,
4- İçme suyundaki kireç oranının yüksekliği,
5- Çevre kirliliği,
7- Kültürel çalışmalardaki yetersizlik ve daha niceleri.
Bu sorunlar varken, birde küresel kriz derinlere doğru inerken aday olan arkadaşlarımız üzerlerine alınmasınlar; isteseler de Boyabat'ı yeniden kuramazlar, yaratamazlar. Sadece adaylar değil, hiçbirimiz bunu gerçekleştiremeyiz. Ama düşüncelerimizi, anlayışlarımızı değiştirebiliriz. Birlikte yaşama, bir olma, birbirimizi anlamaya çalışabiliriz. Böylece yeni bir Boyabat meydana getirebiliriz.

Boyabat'ı yeniden inşa edeceklerini söyleyenlerin Kayseri'ye liman yapmayı vaat edenlerden farkı olamayacaktır. Bu tür vaatler ütopyadan öteye geçemeyecektir. Ama değişim sürecini başlatabilecek pek çok kişi var. Yeter ki başkan adayları "BEN" demesinler. "BİZ" demeye kendilerini alıştırmalıdırlar.

Boyabatlı olup, büyük şehirlere yön veren onlarca kişi var. Onların bilgisinden ve tecrübesinden istifade edebilmenin yollarını araştırmalıdırlar.

Çoğumuz gurbette olsak da biz, hepimizi Boyabatlı bir aile olarak görüyoruz.

Siyasiler gözlerindeki kelebek camını çıkarsınlar ve çevrelerine şöyle bir bakınsınlar. Etraflarında çok sayıda bilgili ve yetenekli insanların olduğunu görecekler. İstenildiğinde ehliyetli kadroların çıkarabileceğine inancımız sonsuzdur.


Ertuğrul MEHMED
emehmed@gmail.com
ermehmed@mynet.com

 
Toplam blog
: 26
: 527
Kayıt tarihi
: 11.12.08
 
 

1970 yılında Boyabat'ta doğdu. İlköğretim ve ortaöğretimi aynı yerde okudu. Yüksek öğrenimi İstan..