Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Yeni çiğdem çeşitleri

Yeni çiğdem çeşitleri
 

Yeni çiğdem çeşitleri


Günler, aylar geçip giderken tam da şu günlerde baharın gelmiş olduğunu anlıyoruz. Soğuklar uzaklaşmaya, güneş de yüzünü göstermeye başladı bile. Sizler iş ve hayat temposunda kendinizi bir yerlere atma ve dinlenme çabasındasınız, biliyorum. Güneşin tadını çıkarmayı hepimiz istiyoruz ama sanırım buna müsade pek yok. Yine de bunlara rağmen “ Haftasonları bir yerlere gidelim, piknik mevsimi geldi . “ cümleleri çok da uzağımızda değil.  Mangal- et konusuna hiç girmek istemiyorum kompleks bir konu, ancak istek gelirse bir gün uzunca konuşabiliriz. Onun dışında piknik dediğimizde aklımıza direk çiğdem, çerez gelir.

Bu sefer çiğdemin dedikodusunu yapmak gerekiyor diye düşündüm. Daha önceki yazılarda çerez tüketiminden bahsetmiştim, dikkat etmeniz gereken hassas durumları artık bildiğinizi düşünüyorum. Okumayanlar ise önceki yazılarımdan buna rahatlıkla ulaşabilirler. Peki bu çiğdemin havalara girmesinden haberiniz var mı? Uzun yıllardır tek çeşit aramızda dolaşıyordu, çok da severek tüketiyorduk. Şimdi bir güzelleşmeler, bir farklılıklarla tekrar karşımızda. Son günlerde dikkatimi çeken ve raflardan el sallayan acılı, taco aromalı, peynirli çiğdem. Bazı tüketicilerimiz sade sevdiği için bu çeşitler bir şey ifade etmeyebilir , ama benim gibi baharat aşığı varsa bunların varlığını bilmeli elbette.  Taco aromasına sahip olan çiğdem 100 gramda 582kcal olarak karşımıza çıkıyor.  Peynirli ve acılı olan ise iç ayçekirdek olarak bizimle. 

Her zaman söylediğim bir söz vardır, insanların damak tadı hiçbir zaman birbirleriyle uyuşmaz. Bir gıda üzerine yüzlerce farklı yorum gelir ve bu kişiye özeldir. Yeni ürün çalışmaları yapılması çok güzel, geleneğe bağlı olduğumuz kadar yeniliklerin de arkasında olmalıyız. Şunu da unutmadan belirtmeliyim ki, her çiğdem dediğimde aklıma üniversiteden çok sevdiğim tekirdağlı bir arkadaşım gelir. Bir gün ona “ Çiğdemle çay içeriz.   dediğimde, “ Çiğdem kim? “ cevabını almış insanım. O yüzden alışık değilseniz, çiğdem yazan yerleri çekirdek olarak okumakta özgürsünüz sevgili okurlarım.

                                                                                                    Sağlıkla Kalın!

Not : “ Her zaman kalitenin yanında çeşitlilik aranır. “      Gıda Mühendisi- Nermin Özge Bilge           

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..