Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Yeni Komşumuz Almanya!

Yeni Komşumuz Almanya!
 

Yunan’ın Arkası, Önü, Tersi Yüzü

Yunanistan; bizim ezeli düşmanımız Yunanistan. En son ekonomik krizle birlikte kamuoyunda Almanların adalarınız ya da… diye başlayan tekliflerle köşeye sıkıştırdığı önce şiddetle itiraz edip daha sonra mecburen anlaştıkları anlaşılan Yunanistan, Birinci Dünya Savaşı esnasında Kral’ın Almanlarla akrabalığı ile Venizelos arasına sıkışan ve son anda Kralın devreden çıkarılmasıyla İngiltere’nin yanında yer alan ve Çanakkale Savaşlarının karargahı Yunanistan…

Avrupa’nın kültür mirasına kondurulan, Avrupa ile Türkiye ve İslam Dünyası arasında tampon devlet Yunanistan

Birinci Dünya Savaşından sonra İngilizlerin verdiği silahlarla Polatlı’ya kadar gelen sonrasında geldikleri gibi geri dönen Yunanistan.

1923-1926 yılları arasında gerçekte Türk olduğu halde sırf Ortodoks olduğu için kökenleri, Karaman ve Karamanoğlu Beyliğine kadar dayanan ve bir kelime Yunanca bilmediği halde Müslüman olmayan Türklerin vatanı haline gelen Yunanistan.

Avrupa’ya yabancı, Türkiye’ye aşina sıkıştığında yine koştuğu halkları arasında sorun olmayan ancak ve din adamlarıyla politikacıların elinde oyuncak haline gelen Türkiye ile aynı kaderi askeri ihtilal anlamında paylaşan, sıkça darbelere maruz kalan bir ülke.

Pkk’yı destekleyen, silah veren, onlara kamp yeri veren ülke Yunanistan. Türkiye’deki ormanları sistematik olarak yaktıran devletin Yunanistan olduğu anlaşıldıktan sonra Türk gönüllülerin karşı eylemde bulunması üzerine vazgeçtiği (Bu durum bizzat zamanın başbakanı Mesut Yılmaz tarafından açıklanmış, Yunanistan ile Türkiye arasında ciddi krize dönüşen bir süreç yaşandı. Davaların neticesi kamuoyuna yansımıyor ama o tarihten itibaren eski başbakanın açıklamasını haklı olarak delil kabul eden Yunanlılar Türkiye aleyhine davalar açmaya başlamışlardı.) küçük bir ülke Yunanistan.

Sanayi devrimini ıskalayan, hava sıcak olduğu için zorunlu olarak gündüz saatlerinde dinlenmeye çekilen ve Avrupa’nın şımarık ve ele avuca sığmaz çocuğu Yunanistan son zamanlarda Ege’deki adalarımızı işgal ettiğine dair kamuoyunda bazı haber sitelerinde haberler dolaşıyor. Bu durumu en iyi bilecek olanlar yıllarca Ege’de yaşayan ve balıkçılık yapan Ege insanı olabilir. Diğerleri de bilir elbette.

Son zamanlarda Almanya ile Ege’de hem de füzelerle dolu olarak tatbikat açıkladılar. Avrupa’da Avrupa Birliğine oldukça borçlanan Yunanistan başta tekrarlanan borçlarına karşılık birinci şıkkı kullanmış olabilir ki, böyle olması gerekir. Bu durumda yeni komşumuz gerçekte Almanya demektir…

Kaderde Viyana'yı fethetmeksizin de Almanya ile komşu olmak varmış diyebilir miyiz?

Daha çok şeyler yazılabilir. Krizler esnasında Türkiye'nin geçmişten bugüne Yunanistan'a yaptığı yardımlar,  yaşayan Türk adetleri ve ülkeleri yönetmek adına dünyada azınlık yaratma projeleri vs. Az söz iyidir.

(1)http://www.haber7.com/dis-politika/haber/2464264-abd-ve-alman-askerleri-yunanistana-geliyor

(2) http://www.yeniakit.com.tr/haber/misir-ve-yunanistandan-akdenizde-ortak-tatbikat-yapti-362498.html

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..