Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Yerli Otomobil Konusunda Merak Ettiğim; Böyle Koca Koca Holdingler Falan, Uzay Aracı mı Yapacağız?

Yerli Otomobil Konusunda Merak Ettiğim; Böyle Koca Koca Holdingler Falan, Uzay Aracı mı Yapacağız?
 

Ülkemin başarısını küçümsemek değil amacım da biraz garip geliyor bana. 50 yıl önce yapmışız olmamış. Artık arabanın modası geçmiş, araba tutkusu klasik olmuş. Bu işin babalarının Mercedes’leri çöplüklerde. Hızlı trenle gitmek arabadan daha havalı. Uçak seferleri dolmuş seferleri gibi…

Bilmem ki artık bu saatten sonra ne kadar anlamlı olacak?

Daha ucuz diye eti, nohudu dışarıdan alıyorsun. Üretimi zor diye kömürü dışarıdan alıyorsun. Daha pahalıya mal olacak, arabayı da dışarıdan al!

İnsanlarda da fazla bir heyecan yok zaten. Altından ne çıkacak bilmiyoruz. Araba mı ucuzlayacak örneğin? Biz devletimizi biliyoruz, ucuza mal etse bile dışarıdan almış gibi gümrük vergisi koyar ne yapar eder aynı fiyata getirir!

Bir de halkımızın yabancı markalara merakı var… Salatalık yerli olsun ama araba Mercedes olsun. Ne yapayım hıyarı Mercedes’i yerli yap. Bakalım tutulacak mı? Dünya markaları bu kadar hafızalara kazınmışken uçan araba yapman lazım.

Kanal İstanbul tarzı hava atma… Bak Tayyip neler yaptı diyecekler. Ekonomi, işsizlik, eğitim isterse yerlerde sürünsün, yerli Mercedes’e bindik mi tamam. Biz böyleyiz işte! Ya bir de ihtiyacımız olsun, derdimize çare olsun, varsın gözlerimiz fal taşı gibi açılmasın; gerçekte büyük olmayanı büyük gibi gösteremezsiniz!

Yani yerli araba yapılması doğru, bu abartılı şovlar yanlış!

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..