Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '12

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni sivil Anayasa Platformu'ndaydım..

Yeni sivil Anayasa Platformu'ndaydım..
 

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan'ın yeğeni, ilerici çağdaş ve aydın Melis hanım ile yanyana aynı masada tartışarak düşüncelerimizi ifade ettik yeni sivil Anayasa Platformu toplantısında bugün diğer altı arkadaş ve moderatörümüz Özge hanımla birlikte.

Sabah 10'da başlayan platform, 18.30'da sona erdi. Zaman zaman mola verdik, çaylarımızı, kahvelerimizi, yemeklerimizi yedik, düşüncelerimizi yuvarlak masada öne çıkarıp tartıştık ve yapılacak yeni Anayasa'ya bireyler olarak destek vermeye çalıştık ve toplantı sonunda, Anayasa gönüllüsü sertifikalarımızı aldık. Ha, bi de 15 Lira harcırah aldık, sivil toplum örgütlerinden gelen konuşmacı arkadaşlar hariç. (Burada biraz ayrımcılık olduğunun altını çizmek isterim)

Anayasa komisyonuna iletilmek üzere, moderatörümüz tarafından söylemlerimiz ve önerilerimiz raporlanıp kayıt altına alındı.

Toplantıda, İfade özgürlüğü, Ekonomik ve sosyal haklar, Birlikte yaşama, Yerel yönetimler, Seçimler ve siyasi partiler, Doğa ve kültürel varlıklar, Devlet-din ilişkileri gibi konular ele alındı.

Yapılacak yeni sivil Anayasa bağlamında ne derece etkili olabileceğimizi bilemiyorum ama herşeyin bir ilki olduğu gibi, geç kalınmış olsa da Anayasa'nın en azından çok sesliliğin kapısının aralanmış olacağını düşünüyorum.

Süreç içerisinde sivil Anayasa'nın Avrupa standardına ulaşacağını diliyor ve inanıyorum.

Demokrasilerde, iktidarlar süreli ve bitimli dir, ancak Anayasalar kalıcı ve de yaşam dinamiği içinde sürekli değişim içinde olmalıdır.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..