Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '07

 
Kategori
Yılbaşı
 

Yeni yıl bakalım bize ne getireek?

Yeni yıl bakalım bize ne getireek?
 

Tanıdığımız herkesle son bir defa daha görüştük, konuştuk, telefonlaştık, mesajlaştık ve yeni yılın herkese sağlık, mutluluk, güzellik, barış, huzur, başarı... yani getirebileceği ne varsa getirmesini istedik.

Aslında çok şey değildi istediğimiz. Yani öyle çok yer kaplayan, hacmi büyük, hiç bir yerlere sığmayacak kadar geniş, taşınamayacak kadar ağır, en önemlisi de gerçekleştirilemeyecek kadar zor değildi.

Hepimizin kalbinde samimi bir dilek oluşturan bu arzuları yeni yıldan beklerken, tam olarak ne istediğimizi acaba biliyor muyuz?

Sabah uyandığınızda eğer beklediklerinizden bazılarını yanınızda bulduysanız, dilekleriniz kabul olmaya başlamış demektir.

Eğer eşinizi öperek uyandırdıysanız, çocuğunuzu uzun bir süredir hasret kalmış gibi öptüyseniz, kendinizi sonsuza kadar anne babasını sırtında taşımaya hazırmış gibi hissettiyseniz, sevgilinize aslâ onsuz yaşayamayacakmış gibi sarıldıysanız, sizde geçen yıldan farklı bazı değişimler olmuş demektir.

Şu birkaç gün içerisinde komşularınıza günaydın derken daha güler bir yüz takınıp geçmişte onların yaptığı ufak tefek kabalıkları affettiyseniz, ya da geçenlerde üstteki komşunuza haksız olduğunuz halde haklıymış gibi davrandığınız aklınıza gelince hafifçe kızarıp, azıcık terlediğinizi hissettiyseniz ve bundan sonra bu tür davranışlardan sakınacağınıza kendi kendinize söz verdiyseniz, yeni yıl sizde epeyce değişiklik sağlamış demektir.

Hele perşembe günü işe başladığınızda, patronunuza sırf patron olduğu için kızmak yerine onu size çalışma imkânı sağlamış bir işveren olarak görebilirseniz, yanınızda çalışanlara bir işçi parçası gözüyle bakmak yerine, bugüne kadarki mal varlığını edinmenizde size yardımcı olmuş insanlar gözüyle bakabilirseniz, iş arkadaşlarınızı kıskanmak yerine onlarla işbirliği yaparak verimi artırmayı planlayabilirseniz, sizin takımı tutmayan arkadaşlarınızı kızdırmaktan vazgeçebilirseniz, size muhalefet edenlere kızmak yerine sabırla onları ikna etmeyi deneyebilirseniz, hükümete olan kızgınlığınızı küfürle hakaretle dile getirmek yerine, bu işi daha iyi yapabileceğini düşündüğünüz partinin propogandasını yapabilirseniz, muhalefetin eleştirilerine akılcı ve olumlu cevaplar verebilirseniz, herkesin inancına, yaşayışına saygı gösterebilir, onların yanlış olduğunu düşündüğünüz davranışlarını örneklerle anlatabilirseniz, yeni yıl size beklediğinizden de çok şey getirmiş demektir.

Eğer akşam içkiyi biraz fazla kaçırdığınız için geç saatte müthiş bir baş ağrısıyla uyandıysanız, yeni yılın ilk gününde hep birlikte kahvaltı yapmayı bekleyenleri kırıp geçirdiyseniz, öğle saatlerine kadar yataktan çıkamayışınızın farkında olmadan, sizi rahat uyutmuyorlar diye komşulara kızmaya başladıysanız, “ ben onlara gösteririm ” diye dişlerinizi gıcırdatıyorsanız, daha kırk tane eski yıl gidip kırk bir tane yeni yıl gelse, ne yazık ki sizin hayatınızda bir değişiklik olmaz arkadaşım.

Yeni yılın bu beklentilerimizden hiçbirini yapacak ne gücü, ne becerisi, ne bilgisi, hiçbir şeyi yok. Bunları yeni yılda kendimize yeni bir sayfa açıp yapacak olan biziz. O zaman yeni yıl farklı olacak, o zaman yeni yıl daha güzel olacak…

Her şeye yeniden başlamak için, işte hepimize yeni bir fırsat… Bugün 1 Ocak 2007… Elde var bir…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..