Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yeni Yıl Yeni Yıl Dedikleri

Yeni Yıl Yeni Yıl Dedikleri
 

Bir adı yeni, bir adı taze; bir adı umut, bir adı özlem; bir adı hayal, bir adı beklenti; bir adı hesap, bir adı gerçek; bir adı mutlu, bir adı hüzün… Hangisini derseniz deyin, hangisine gönlünüz yatarsa yatsın hepsi de uyar buna.. Hepsi..

Birer birer de etiketleyebilirsiniz her bir sıfat ile, hepsini birden de kapsayabilir yeni yıl dediğiniz.. Yeni olan her şey gibi insana heyecan verip hayallere dalmasına vesile olan bir kavram da diyebilirsiniz..

Gerçekte diğer 364 günden hiçbir farkı olmayan, basit bir takvim geçişi olan ancak insanların hayale ve umuda duydukları özlemden kaynaklanan içsel bir bağlanım neticesinde farklı anlam ve görevler yükledikleri bambaşka bir gün oluverir yılbaşı günleri..

Bütün tatsızlıkları, hayal kırıklıklarını, üzüntüleri, kederleri, özlemleri, başarısızlıkları, kırgınlıkları, küskünlükleri, kaybedişleri eskiyen yılla birlikte bir torbaya doldurup atmak ister her birimiz.

Zaten televizyonların bir zamanlar çok sık kullandıkları eski yıl temsili yaşlanmış ve elinde bastonuyla zar zor yürüyen bir ihtiyar iken yeni yıl maskotu sevimli ve enerji dolu bir çocuk olmuştur hep. Kısaca yazdığımız her şeyi özetleyen bir görüntüdür bu.

Hayat da öyle değil midir zaten. İhtiyarlayan bedenle birlikte ne tecrübeler vardır eskiyen ve sırta yüklenen. Sayılamayacak kadar çok üzüntü ve kederler, deftere sığmayacak kadar fazla kırgınlıklar, hayal kırıklıkları.. Hepsi de eskiyen o bedenle birlikte toprak olmaya doğru yol alırken cıvıl cıvıl bir çocuk geleceğe dair bütün güzel umutları ve hayalleri barındırır ışıldayan gözlerinde..

Elinde bastonla zar zor yürüyen ihtiyarın görüp göreceği günler artık bitmektedir ya bir başka bakar dünyaya. Yolcunun konakladığı han gibidir dünya ona. Aslında bilen herkese.. Çocuklar öyle mi ya.. bitmek tükenmek bilmeyen enerjileri ile bambaşka bir dünyada yaşarlar.

İşte yeni gelen her yıl böyledir çoğuna. Ümitsizlik içinde olsa bile, hasret kazanında pişse bile, hayal kırıklığı ile derbederse bile, terk edilmişliklerin içinde harab ve bitab düşmüşse bile.. O yeni yılla aydınlık bir yarın beklemektedir artık. Aydınlık ve ümit dolu.. Neşe ve sevinç dolu.. Hayal ve huzur dolu..

Basit bir takvim geçişi bile olsa yüklenen anlamları ile bambaşka bir gündür yılbaşı. Gencine, yaşlısına; dedeye, toruna; öğrenciye, öğretene; varlıklıya, düşküne; mutluya, mutsuza; dincisine, dinsizine; Müslümanına gayrimüslümine ve daha nicesine..

Gecikmeli  de olsa yeni yıla sağlık ve mutluluk içinde girmenizi; yeni yılda hayallerinize ve planlarınıza kavuşabilmenizi; kırgınlıkları ve küskünlükleri bir kenara bırakarak sevgi ve muhabbetle huzur yakalamanızı; sevdiklerinizi daha çok sevmenizi, sevmediklerinize de hoşgörü ile bakmanızı; hayata ve dünyaya daima pozitif bakarak gerçeğe ulaşmanızı temenni ederim.

Sevgi ve muhabbetle..

Murat HACIOĞLU

Denizli/ 2 Ocak 2012

Twitter.com/murathacioglu

murathacioglu.com

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..