Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '11

 
Kategori
Otomotiv
 

Yerli Araba üretince

Yerli Araba üretince
 

İlla “Yerli Araba” denmesinin bence simgesel, psikolojik anlamları var.

“Yerli Araba”yı üretmek Türk insanına gurur ve onur verecek.

“Yerli Araba” bilinçaltımızda yatan “yerli malı yurdun malı bunu herkes kullanmalı” veya “Türk, Öğün, Çalış, Güven“ düstrunu tamamlayacak.

“Yerli Araba”yı üretiyor olmak dünya liginde biz de varız demek olacak, dünyaya somut  olarak meydan okuyacağız, ülkemiz insanına büyük güven gelecek.

Örneğin Amerika, Çin, Japonyo, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Hindistan, Kore, İsveç, Çek, Rusya, İran, Romanya gibi ülkelerin kendi arabaları var. Neden bizim de olmasın? Ki Türkiye, ekonomik büyüklük olarak dünyada ilk yirmi, Avrupa’da ilk beş ekonomi arasında yer alıyor.

“Yerli Araba” üretince taşeronluktan bir üst lige geçeceğiz.

“Yerli Araba” gibi kompleks bir sistemi başarmak başka diğer kompleks sistemleri de başarmamıza yol açacak.

Başka diğer başarıların yolunu açacak. Kompleks organizasyonel sistemleri tasarlayıp hayata geçirmek ülkeye çok şey kazandıracak.

“Yerli Araba”yı üretebilmek “Yerli Marka” kavramını ülkede daha da yerleştirecek.

“Yerli Araba” üretiyor olmamız İslam ve Türk dünyasında büyük yankılar uyandıracak. Aydınlık düşünce, geri kalmış veya bıraktırılmış ülkelere yayılacak, oralarda da yeni yeni düşüncelerin önünü açacak.

Mısır’dayken bir Mısır fabrikasını ziyaret etmiştim. Akşam oldu bakımcı arkadaşlar bize çay ikram etmek istediler, çayı içmeye fabrikanın Yardımcı İşletmeler bölümüne geçtik. Orada karşımda bir Türk ürünü olan, ismi Türkçe yazan sıcak su kazanını (Boiler) görünce acayip duygulanmıştım. Türk insanının emeği, bilgisi, organizasyon becerisi yabancı bir memlekette değer üretiyordu. Türkiye’de üretilen, bulunan bilgi dünyanın başka bir yerinde karşımda somutlaşmıştı. Bundan acayip gurur duymuştum.

“Yerli Araba” üretir olunca, yerli uçak, yerli helikopter, yerli uydu, yerli tren, yerli vagon, yerli metro, yerli gemi, yerli iş makinası, yerli asma köprü, yerli savaş teçhizatı vbg. değerleri daha kolay üretebiliyor olacağız. ARGE kavramı, bilimsel tavır, bilimsel tavır ülkede derinleşecek.

"Yerli Araba" üretince ekonomik değerler ülke içinde kalacak, ülkenin sermaye birikimi artacak.

“Yerli Araba” üretince kalite, emniyet, innovasyon, sürdürülebilirlik, kurumsallaşma vbg. kavramlar önümüzde başka başka kapıları açacak.

Bence yerli araba üretmek önümüzde duran bir eşik ve bu eşiği geçeceğimize inanıyorum.

Bu ülkede bir dönem yerli Anadol arabası vardı hala yollarda az da olsa var.

Bu ülkede Erbakan’ın (bu sene hakkın rahmetine kavuştu, Allah rahmet eylesin) pancar motoru hala köylerde tıkır tıkır kullanılıyor.

Bu ülkede bankamatikler nasıl bankacılıkta bir çığır açtıysa, yeni yeni ürünleri getirdiyse, yerli araba da açacak.

Ve “Yerli Araba” kimin döneminde üretilir ve yaşama geçerse, o iktidar gerçekten tarihe geçecek :)

 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..