Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '11

 
Kategori
Yılbaşı
 

Yılbaşı Menüm!

Yılbaşı Menüm!
 

www.marikenya.com


Geçen hafta, hafta başı yaptığım rutin alışveriş periyodunda aldığım bir tavuğu, Hanım; içine patates, yeşilbiber, havuç vs. koyarak, tepsiyle fırına vermişti. Yanında yeşil salata yoğurt, kabak tatlısı ve makarna.  

Hanım, ben ve çocuklarım, birlikte saat 18.00 gibi akşam yemeğimizi yedik.  

İlerleyen saatlerde iki muz, iki mandalina ve bir portakaldan oluşan meyve tabağı, çerez olarak, 200gr’lık sarı leblebi, üzüm, tuzlu fıstık ve iki paket cips.  

İçecek olarak, meyve suyu ve sarı fantamız vardı.  

Yediklerimizin toplam maliyeti 25 TL civarı. Fırına verdiğimiz tepsinin yarısı duruyor, Soyduğumuz meyvelerin yarısına yakını buzdolabı poşetinde duruyor,  

Çerezlerin ve içeceklerinde öyle; bu menümüzün diğer günlerden tek farkı, Yılbaşı bileti almamız, ona da amorti çıktı:)  

Her gün, fırında tavuk yemiyoruz tabi ama bu geceye denk geldi. Yılbaşı cumartesi günü akşamı olsaydı menümüzde hamsi tava, pirinç çorbası, yeşil salata olacak ve maliyeti daha az olacaktı! Sonraki gün ise yoğurtlu ıspanak ve bir önceki günden kalan çorba ve makarna!  

2009 verilerine göre: Dünya Beslenme Örgütü’nün (FAO) Beslenme Raporuna göre her beş saniyede bir, 10 yaşından küçük bir çocuğun açlıktan öldüğü; her gün 20 binden fazla insan yaşamını yitirdiği; 963 milyon insanın sürekli mutlak açlık sınırının altında yaşadığını okuyunca yinede, müsriflik yaptığımızı düşünüyor ve utanıyorum…  

M.Talip Girgin  

 

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..