Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Yılın son derbisinin kaderini duran toplar belirledi; Galatasaray 2 Fenerbahçe 1

Yılın son derbisinin kaderini duran toplar belirledi; Galatasaray 2 Fenerbahçe 1
 

Görsel milliyet.com.tr


Galatasaray 2 Fenerbahçe 1. Dünyanın sayılı derbileri arasında sayılan Fenerbahçe Galatasaray maçında derbiye yakışan bir futbol yoktu. Futbol otoritelerinin tahmin ettiği kadrolarıyla sahaya çıkan her iki takımın ortaya koyduğu futbol beklentilerin altında kaldı.

 

Maçın 10. dakikasında Bekir İrtegün’ün kendi kalesine attığı gol ile 1-0 öne geçen Galatasaray, Fenerbahçe kalesinde yarattığı baskının karşılığını aldı.

 

Fenerbahçe kalesinde gördüğü golden sonra Galatasaray kalesinde baskı kurmaya başladı. 23. dakikada Hasan Ali Kırım’ın ceza sahası dışından vurduğu şutu ile beraberliği yakaladı. Beraberlik gölünden sonra etkili olan Fenerbahçe’nin oyununu Frikik ustası Selçuk bozdu. Maçın 35. dakikasında Galatasaray’ın kazandığı serbest vuruşu Selçuk İnan gole çevirmesiyle skor 2-1 oldu.

 

Skor üstünlüğünü ele geçiren Galatasaray maçın temposunu düşürerek Fenerbahçe’nin ataklarını savuşturmayı yeğledi.

 

İkinci yarıya orta sahayı güçlendirmek adına 65. dakikada Yekta Kurtuluş’u oyuna alan Fatih Terim orta sahayı güçlendirerek skor üstünlüğünü korumak istedi. Aykut Kocaman’ın yaptığı oyuncu değişiklikleri skoru değiştirmeye yetmedi; Cristian ve Caner Erkin’in  yerine Sezer Öztürk  ve Milos Krasiç oyuna dahil oldu.

 

Fenerbahçe 82. dakikasında Raul Meireles ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kart ile takımını sahada on kişi bıraktı. Meireles hakeme tepki gösterdi. Maçın uzatmalarla birlikte son 11 dakikasında bir kişi eksilen Fenerbahçe için gol umutları da böylece tükenmiş oldu.

 

Deplasman maçlarında Fenerbahçe bu sezon hep zorlandı. Fenerbahçe’nin deplasman maçlarında 2 beraberliği ve 5 yenilgisi bulunuyor. Kendi sahası dışında oynadığında seyirci desteğinden yoksun olan Fenerbahçe adeta sahaya eksik çıkıyor.

 

Yılın derbisinin kaderini duran toplar belirledi. 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..