Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '09

 
Kategori
Sosyoloji
 

Yok! Olmaz! Olamaz! Olmamalı. Yaşanmamalı bu vahşet!

Yok! Olmaz! Olamaz! Olmamalı. Yaşanmamalı bu vahşet!
 

www.mayonez.net/etiket/belgeseli


Böyle bir vahşet görülmedi. Böyle bir katliam yaşanmadı. Hani derler ya… Resmen kanım dondu. Öyle.
Yanımda yöremde uyuşturucu kullanan çocuklar ve onların aileleri, onların yakınları geldi aklıma.

Yok, yok. Olmaz! Olmamalı bu!

Yaşanmamalı.

Yazıyoruz, çiziyoruz, uyarıyoruz. Ama bu uyarılarımızı dikkate almayan ve kıldan tüyden şeylerle uğraşanlar, şişirilen balonlarla gündemi hortlatanlar, ey hükümet, ey yetkililer, sorumlular.

Uyuşturucu trafiğini engelleyemiyorsunuz madem, madem yetisiz kalıyorsunuz, bari önlemini alın. İnsanları, halkı, çocukları göz göre göre ateşe atmayın. Yeterin gari. Bakın her geçen gün büyüyor yangın. Yayılıyor daha da geniş bir alana. Görün, duyun, ilgilenin. Yeter yapay gündemlerle kamuoyunu oyaladığınız. Görevinizi yapın görevinizi. Her ne kadar polis kıl olduğu birinin işyerine uyuşturucuyu koyup, kötüye kullansa da görevini, biz kalanlara güvenelim. Güvenmek istiyoruz!

Görüyorum. Her gün bir yenisi açılıyor, beş yıldızlı otel ihtişamında kuran kurslarının. Gerekmiyor, yeterince var ama, gerekiyorsa yine açın. Ama önce binlerce milyonlarca insanı ve onların can güvenliğini ilgilendiren uyuşturucu belasına çözüm olacak rehabilite merkezlerine ağırlık verin. Kaza geliyorum dedi. El salladı, kol salladı, kulak patlattı görmediniz, görmezden geldiniz, kulaklarınızı tıkadınız. Ama unutmayın ki o görmediğiniz, kulaklarınızı tıkadığınız bela bir gün gelir sizi de vurur. Vuracak! Lamı cimi yok bunun. Vuracak.

Onun için ne olur, bir an evvel bu gidişatın önünü tıkayacak yapı taşlarını oluşturun. Göl yapın, baraj yapın, ne yapın yapın önünü tıkayın. Hali hazırdakileri tedavi edecek tedavi merkezlerini bir an evvel oluşturun.

Doktorlar bağırıyor bas bas. Uzmanlar bağırıyor ekranlarda, buldukları her alanda, her fırsatta... Arif Verimli bağırıyor örneğin. Türkiye’ de 75 bin şizofren genç var!!! Çoğunun temelinde de uyuşturucu var.

Önlem alın! Önlem alın. Önlem alın!

Yoksa bir gün gelip o sizi alacak. Bizi alacak. Hepimizi alacak.

Yeterin gari….

Haber için tıklayın

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1101945&Date=02.06.2009&b=Apartman

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..