Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '10

 
Kategori
Haber
 

Yök protestosu olaysız bitti...

Yök protestosu olaysız bitti...
 

YÖK 29. Yılında Ankara’da iki ayrı eylemle protesto edildi. İlk protesto trafiğe kapatılan Cemal Gürsel Caddesi'nden yürüyen katılımcılar tarafından gerçekleştirildi. Sakarya Caddesi'nde yapılan açıklamada, YÖK her zaman sermayenin elindeydi. Kurulduğundan beri tüm uygulamalarıyla hesaplaştık, hesaplaşacağız. YÖK'ü kaldıracağız. Çünkü YÖK, baskı demektir, soruşturma demektir. YÖK'ün öğrencilerin söz hakkını elinden almış, konuşanlar soruşturmalarla, gözaltlılarla susturulmak istenmiştir denildi.

İkinci protesto ise Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri tarafından gerçekleştirildi. Öğrenciler,“AKP’ye de YÖK’e de HAYIR” pankartının arkasında yürüdüler. Gençlik Muhalefeti’nin, “Özgürlük İstiyoruz” Öğrenci Kolektifleri'nin “AKP’ye meydan okuyoruz” talebiyle katıldığı mitingde üniversiteliler YÖK’e karşı isyanın sesini güçlü bir şekilde duyurdular. Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim istiyoruz”, “YÖK kalkacak polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek” sloganlarıyla yürüyen öğrenciler Ziya Gökalp Caddesi’nde eylemlerine devam ettiler.

Öğrencilerin konuşmalarının ardından, Eğitim Sen 2'Nolu Şube Başkanı Tuğrul Culfa ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da birer konuşma yaptı. Eylem Bandista konseri ile sona erdi. Kadınlar korteji eyleme “Üniversitenin ve Kadının Özgürlüğü için Türbana Hayır” pankartıyla katıldılar. ÖDP, Halkevleri, İHD, KESK, Eğitim-Sen ve TMMOB’nin katılımı dikkat çekti.

Ankara’da her iki YÖK protestosunu da izleme olanağı buldum. Öğrenciler YÖK’e dair seslerini olaysız bir şekilde duyurma olanağı buldular. Ziya Gökalp Caddesi miting gibi bir protestoya ev sahipliği yaptı. Polis eylemi uzaktan izlemekle yetindi, olay çıkmadı.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..