Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Yorumluyorum

Yorumluyorum
 

milliyet.com.tr


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası'nın yeni hizmete sunduğu görüntülü hizmet noktaları VTM’yi (Video Teller Machine) denemiş. Başbakan Erdoğan'ın Ziraat Bankası'ndaki hesabından 7 bin 860 YTL çıkmış.

Sağ olsun basının gözü VTM’de değil, Başbakan’ın hesabındaymış. Başbakan hesabı bu, az çıksa haber, çok çıksa haber…

***

Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye olan 25 milyon TL'yi paylaşan çeyrek bilet sahiplerinden biri, 29 yaşında, erkek, bekâr ve işçi imiş. Çeyrek talihlinin 6 milyon 250 bin TL’sinin aylık faizi 70 bin TL'den fazla ediyormuş.

Para yerini bulmuş gibi, umarız para delikanlıyı bozmaz. Malum hazıra dağ dayanmaz. İstihdam yaratıp vatana millete faydalı olmak lazım...

***

Almanya’nın Baden-Würtemberg eyaletinin Mannheim kentinde, hamile olduğunu anlamayan 16 yaşındaki bir ortaokul öğrencisi, bir kız çocuğu dünyaya getirmiş. Genç anne bebeğinin 16 yaşındaki babasıyla internet üzerinden tanıştığını kaydeden gazete, genç babanın da hamilelikten haberi olmadığını bildirmiş.

Güler misin ağlar mısın? Meğer bütün kadınlar fazlasıyla naz ve numara yapıyormuş hamileyken. Baksanıza kadının (daha doğrusu sabinin) haberi bile olmamış. Bir de sanal aşk, sanal hamilelik, sanal bebek. E anlamak zor tabi, sanal bulantı, sanal kusma…

***

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, “Fenerbahçe'de mutluyum. Sanıyorum burada kalacağım” demiş.

Böyle yüklü emekli maaşını ancak Türkiye’de alır zaten, nereye gitsin…

***

TÜİK, tüketici fiyat endeksi bazında Aralık ayı enflasyonunu yüzde -0, 41 olarak açıklamış. Temmuz-Aralık dönemi 6 aylık enflasyon oranı da, yüzde 3, 84 olarak belirlenmiş.

Memurumun gözü enflasyonda. Yazık, nerede o eski enflasyonlar. Kriz de çare olamadı enflasyona…

***

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, tüm sigortalıların serbest eczanelerden ilaç almasını sağlayan, “İlaç Alım Protokolü”nü bugün itibariyle feshettiklerini açıklamış.

Düşene bir tekme de eczacıdan. SGK uyuma, hastalara sahip çık…

***

Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinde, 3 kuruşluk indirime gidildi.

Bir, iki, üç yetmez, dört beş altı olsun. Hala en pahalı benzin bizde. Durmak yok, indirime devam.

***

İki yüz Lira’nın İKİYÜZ’ü birleşik yazılmış. Merkez Bankası da, 1 Ocak tarihinde dolaşıma çıkarılan 200 Türk Lirası’ndaki ''İKİYÜZ'' ibaresinin bitişik yazılmış olmasının, para ile ilgili belgelerdeki ve kıymetli evraktaki sayıların yazım kuralına ve 1939 yılından bu yana oluşan teamüllere uygun olduğunu bildirmiş.

Amaaan, önemli olan işlevi değil mi? Beğenmeyen bozdurup, iki yüzlük yaptırsın.

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..