Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '09

 
Kategori
Su Sporları
 

Yunus adam Devrim Cenk Ulusoy

Yunus adam Devrim Cenk Ulusoy
 

O bir Dünya Şampiyonu… Dikey dalışta 83 m Dünya rekorunun sahibi, Devrim Cenk ULUSOY. İnsana, bedeniyle neler yapabileceğini gösteren nadir kanıtlardan. Akciğer kapasitesi 13, 5 litre. Yüzmeye küçük yaşlarda başlamış. Fakat 18 yaşında bırakmış. Sonrasında ise monopalet tekniği ile tanışarak, geri dönmüş. 3. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası’nda 8 dakika nefesini tutarak jump blue kategorisinde 3 dünya rekoruna sahip.

Devrim Cenk; 36 yaşında ve Çanakkale’de yaşıyor. 8 yıl sonra geri dönüp; bu kadar dünya rekoruna sahip olması insanı gerçekten şaşırtıyor. Dikey dalışta 83 m dünya rekoru onun 5. dünya rekoru.

Devrim’in vücudunda değişik dövmeleri var. Sağ göğsünde bir kaplan; sol tarafında ise bir ejderha dövmesi taşıyor. Çok estetik duruyor ve Devrim dövmelerini vücudunda çok güzel taşıyor. Fakat bu dövmeleri Milli Takım’a alınmasında O’na sorun çıkartsa da Devrim dövmelerinden vazgeçmek yerine Milli takımdan vazgeçmeyi göze alarak dövmelerini sildirmedi. Federasyon başkanının değişmesi ile Devrim gibi bir dünya şampiyonu da Milli takımdaki yerini aldı. Bu davranışı ile sadece iyi bir sporcu, bir doğa mucizesi olduğunu değil inançları ve inandığı şeyler uğruna ne kadar savaştığını da gösterdi.

Devrim’in bu başarısının ardındaki en sağlam kale, babası; Mustafa Teoman ULUSOY. Devrim’i her gün 700 m kürek çekerek sabah akşam antrenmana götürür ve saatlerce teknede antrenmanın bitmesini beklermiş. İnanıyorum ki babasının bu müthiş desteği ve kocaman yüreği ile kazandığı rekorlar çok daha değerli olmuştur.

Devrim; Türkiye’nin gururu, dünya şampiyonu, inançlı ve inandığı şeyleri savunan, yakışıklı bir adam, her şeyden önemlisi; bir oğul ve iyi bir evlat.

Devrim Cenk ULUSOY hakkında daha fazla bilgi için; http://www.devrimulusoy.com/ adresine bakabilirsiniz arkadaşlar.

 
Toplam blog
: 38
: 1616
Kayıt tarihi
: 16.12.08
 
 

Deniz tutkunu, anne, evlat, sanat düşkünü, doğaya aşık, var olmanın anlamının peşinde bir insanoğ..