Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '12

 
Kategori
Hukuk
 

Yutturmaca ancak böyle olur!

Şike sahaya "yansımadığı" için kulüpler cezalandırılmayacakmış.

Bu nasıl mantık sayın Türk Halkım. Şike yapıldığı kabul ediliyor. Ancak sahaya yansıyıp yansımadığı araştırılıyor. Nerede böyle bir hukuki kural var? Nerede yazıyor Allahaşkına? Futbol mevzuatında tek bir hüküm var. O da, "şike veya şikeye teşebbüs, kulüp yöneticilerinden herhangi biri tarafından yapılırsa o kulüp küme düşürülür." Bu hüküm kesindir ve istisnası yoktur. Şimdi nereden çıktı bu "şikenin sahaya yansıması şartı". Beyler, böyle bir hüküm yok. Böyle mantıksız bir görüş "hukuki mantık veya kural" olarak kamuoyuna lanse ediliyor. Bütün gazetelerin spor sayfaları bu safsata görüşe yer veriyor. Bir çok spor adamı bu görüşü savunuyor. Bu nasıl bir mantıktır yüce tanrım. Tanrımdan başka yakaracağım bir makam veya bir muhatap yok. 

Ülkemde kimse ortaya çıkıp "Allahaşkına ne diyorsunuz?" demiyor. Bir ülkedeki bütün insanları salak yerine koymak bu kadar kolay mı? Hukukçular nerede?  Hukuk proferleri nerede? Ayıptır beyler, olmaz böyle bir şey neden demiyorlar. Bu kendilerine büyük bir hakarettir halbuki.

Yutturmaca bununla da bitmiyor. Şike ile ilgili mevzuat da  değiştirilerek, şike yapan kulüpleri suçsuz olmadıklarını gösterecek yeni yönetmelik çıkartılmaya çalışılıyor. Hiç böyle bir anlayış olur mu? Bir adam suç işlesin,değiştir kanunu hüküm giymesin.

Lütfen Türk halkını hafife almayalım. Saygılı olalım. Ülkemiz sıradan bir ülke değildir. Dünya tarihinr her alanda damga vurmuş bir ülkeyiz. Bizi  MUZ CUMHURİİYETİ haline dönüştürmeyin.

Hukuk ve adaletin mülkün temeli olan bir ülke olduğumuzu unutmayalım.   

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..