Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '21

 
Kategori
Bayramlar
 

ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Milli Mücadelenin büyük bayramlarından biri de 30 Ağustos Zafer Bayramıdır. Aslında Ağustos ayı Türklerin milli tarihinde zafer ayı olarak geçer. 1071 Malazgirt Meydan muharebesi bunlardan biridir. O günden bu yana Anadolu’nun her karış toprağı şehit kanlarıyla doludur. Şanlı bayrağımızın rengi de bu duygularla almıştır. Öncelikle Milli Mücadele bu kutsal Anadolu topraklarını kanlarıyla bizlere bata Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmamak üzere bizlere kazandıran, armağan eden şehit ve gazilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. Bu tarihi günlerde onları minnetle anmak bir şükran borcudur.    

 

Bu yazımda Eski Aydın Milletvekili, eğitimci şair ve yazar M. Kemal Yılmaz‘ın bana gönderdiği zaferlerimizle ilgili bir yazısını burada siz saygıdeğer okurlarımla paylaşmak istiyor, tabi sizlere bu arada selam ve saygılarımı da unutmadan sunmak istiyorum.

  

      “ 30 AĞUSTOS BÜYÜK ZAFER BAYRAMI

              

               MİLLETİMİZE KUTLU OLSUN”

 

Başlıklı yazısında aynen şöyle diyordu M. Kemal YILMAZ:  

15 Mayıs 1919’da asker çıkarak düşmanın başlattığı işgal, ülkemizin büyük bir kısmında, Ege’de, Türk Milletine çok büyük acılar çektirmiştir. Tam 3 yıl 3 ay 10 gün süren o düşman işgali sırasında on binlerce çocuk, kadın, erkek, sivil. Asker, yaşı, genç, yurttaşımız öldürülmüş, kentler, köyler yakılmış, yıkılmıştır. Aydın, Söke, Kuşadası, Ortaklar, Germencik, düşman işgalinin verdiği acılar, yaptığı katliamı (bu yörenin insanları) unutmamıştır. Yeni kuşaklar da düşman işgali konusunda gereği gibi bilgilendirilmelidir.

 

Atatürk Kültür Merkezi’nin yayınladığı Doç. Dr. Mustafa TURAN’ın   “YUNAN ME ZALİMİ”  adlı eseri ( İzmir, Aydın, Denizli, ) adını taşıyan kitapta rakamlara dayalı acıklı ve düşündürücü bilgiler bulunmaktadır.

 

Sabahattin Burhan’ in Yörük Ali Efe v e ÇETE AYŞE, Sadettin Demir ayak’ ın Milli Mücadele’de Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Etem Oruç’un Şu Ege’nin Efeleri, Emekli General Dr. Sıtkı Aydınel’in kitaplarında ve benimkilerde de bu konuda bilgi vardır. Sökeli öğretmen Hilmi Meydan’ın  “ Milli Mücadele’de Aydın ve Yöresi “ adlı kitabı da çok faydalı bilgiler içermektedir.

 

30 Ağustos Zaferi’nin Türk Milleti için önemi büyüktür. O zamandan bu yana milletimizin her alanda sağladığı kazanımların ve Türkiye Cumhuriyeti’ inin temelinde 30 Ağustos Zaferi’ inin Türk Milleti İçin önemi çok büyüktür. Kurtuluşumuzu sağlayan, hayatımızı, onurumuzu, namusumuzu kurtaran zaferlerin kazanılmasında katkısı alan asker, sivil, kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı tüm kahramanları her zaman minnetle şükranla ve rahmetle anıyoruz. Onlara olan borcumuzu unutmamalıyız.  O kahramanların bizim için yaptıkları fedakârlıklara layık olmaya çalışmalıyız. Türk Milletinin iç ve dış düşmanları kılık, görünüş ve yöntem değiştirerek bu günde hain emellerinin peşinde koşmaktadır. Çok dikkatli olmalıyız.

 

Cumhuriyetimize, kurucusu rahmetli Atatürk’ün şaşmaz düşüncelerine ve ilkelerine sahip çıkmak, kahraman Atatürkçü ordumuzsun etrafında milletçe kenetlenmeliyiz.  Bu büyük zaferi bir armağan edenlerden Allah razı olsun. Nur ve huzur içinde yatsınlar. Mekânları cennet olsun. Sevgili şehitlerimizi, gazilerimizi ve kurtuluş savaşında emeği geçen tüm kahramanları bir kez daha rahmetle, minnetle, sevgiyle ve şükranla anıyorum. Büyük Zafer Bayramı milletimize kutlu olsun.( 1 )

 

***   ***  ***

 

Ben de aynı dileklerle bu kutlu ve mutlu günü bizlere hatırlatan ve bilgi veren, değerli Başöğretmen, eğitimci şair ve yazar M. Kemal Yılmaz Ağabeyimizi rahmetle anıyor mekânı cennet olsun diyorum.        

 

  •       Hayatı ve Eserleriyle Umurlu’dan M. Kemal Yılmaz /

 Abdülkadir Güler, Söke Cumhuriyet Matbaası 2012.s: 197-198

 

Abdülkadir  GÜLER 

28,08.2021-  SÖKE    

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..