Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '07

 
Kategori
Eğitim
 

Zamanı etkili kullanma yöntemleri

Zamanı etkili kullanma yöntemleri
 

Zamanı yönetmek ,hayatı yönetmektir.İnsan alışkanlıklarıyla yaşar. Zamanı kullanma açısından disiplinli olmak ve iyi alışkanlıklar edinmek,hayattaki acil işleri ön planda tutmak ve öncelikli işlere önem vermekle zamanı etkili kullanmaya başlarız.

Zamanı boşa geçirmek ,hayatı boşa geçirmektir.Medeniyet ve teknoloji çağıbizi bazı zorunluluklara teşvik etmektedir.Bilgi çağına ayak uydurmak, hedeften hedefe koşmak zorundayız.Eğitim ,hayat boyu eğitim haline geldi,zamanı verimli ve önceliklerini bilen,kendini tanıyan kişiler olmak zorundayız.Zamanı etkili kullanmak için aşağıdakileri bilgileri alışkanlık haline getirmeliyiz.

1-Zamanında önlem almayıp ertelediğimiz işleri yoluna koymak için iki katı zaman gerekecektir.Bu yüzden zamanında yapılması gereken işleri zamanında yapalım.ertelemeyelim.

2-Çok sayıda yarım iş yapmaktansa bir tane tam ve en iyi yaptığımız işi yapalım.

3-Hedeflerimizi üç gruba ayıralım

a)yakın vadeli

b)orta vadeli

c)uzun vadeli

4-Kararsızlık en çok zaman kaybettiren etkenlerden birisidir.Kararsızlığın nedeni kendimizi tanımamaktır.İşe kendinizi tanıyarak başlayın.Ne olmak istiyorsunuz,amacınız ne,hedef ne olmalı.Bütün bunlar önceden belirlenmeli.

5-Hedefiniz ve amacınız belirgin olsun.

6-planınız muhakkak yapılmış olsun.öncelikler ve uzun vadeliler belirlenmiş olsun.

Hayatta başarılı olmanın en önemli faktörü zamanı etkili kullamaktır.Hatta bazı bilim adamları zamanı etkili kullanmak için günde 2-3 saat uyku ile yetinmek zorunda kalmışlardır.Biz sağlığınızı etkileyecek şekilde olan programları tavsiye etmiyoruz.Önemini sunmak açısından söylüyorum.

Zamanını etkili kullanan insanlar daha kısa sürede daha çok konu çalışırlar.Bu yöntemleri alışkanlık haline getirdiklerinde istedikleri noktaya gelebilmeleri için zamandan yana sorunları kalmaz.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..