Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '12

 
Kategori
Bilim
 

Zamanın hızı

Zamanın hızı
 

Kedicik


Dünya kendi ekseni etrafında dönmektedir. Bu hız Ekvatordaki bir noktaya göre saniyede 467 metredir. Yani aslında biz dünyayla birlikte uzay boşluğunda saniyede 467 m yol katediyoruz fakat her şey aynı hızla dünyayla birlikte döndüğünden bunun farkında değiliz.

Bu yüzden zamanın da kendine göre bir hızı olmalıdır diye düşünmekteyim. Her şey sabit bir hızla bir yöne doğru aktığı için biz bunun farkında değiliz. Tıpkı dünya örneğinde olduğu gibi.

Dünyanın döndüğünü nasıl anlarız? Tabiki dünyadan kopup dışında bir yerde sabit bir uzay kapsülünden baktığımızda anlarız. Biz sabit durduğumuzdan dünyanın döndüğünü kıtaların yer değiştirdiğini açık bir şekilde görebiliriz. Buradan zaman yolculuğuna bağlantı kurmak istiyorum.

Bu örnekten yola çıkarak zaman dediğimiz olgunun dışında bir yerde durduğumuzda zamanın da dünya gibi bir yöne doğru aktığını görebiliriz. Zamanın da dünya gibi belli bir hızının olduğunu algılayamıyoruz çünkü zaten zamanın bir parçası olarak akmaktayız.

Şu an = Zamanın parçası olarak zamanla birlikte hareket ettiğimiz hız yani zamanın hızı

Biz zamanın hızından daha yavaş hareket edersek yada bir noktada durursak o zaman geleceği görebiliriz. Zamanın hızından daha hızlı hareket edersek bu sefer de geçmişe gidebiliriz.

 
Toplam blog
: 621
: 1712
Kayıt tarihi
: 27.05.09
 
 

Herşey birbirini etkiler prensibiyle astrolojiyi bilimsel bir platforma taşımaya çalışmaktayım. Asl..