- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zeytinyağlı kabak
İçeriğinde bulunan magnezyum, potasyum gibi minerallerle ve C vitaminiyle felç, inme, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıklarında kullanımıyla sağlık açısından yararlı olan kabak yemeği yaz mevsiminde sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir. Son derece düşük kalorili olan kabak zayıflamak isteyenler için de idealdir.
Zeytinyağlı kabak
Malzemeler: 2 kişilik
3 adet büyük boy kabak
1 büyük boy patates
1 adet kuru soğan
2 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz, toz şeker, pul biber, nane
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Üzerini süslemek için maydanoz veya dereotu
Yapışı:
Bu yemeğin lezzetli olması için kabakları çok kalın doğramamalıyız şayet kabak fazla kalınsa dörde, daha ince yerlerini ikiye bölmeliyiz, patatesleri ise minik küpler biçiminde doğramalıyız çünkü bu şekilde doğranmış malzemeye yemeğin sosu daha iyi nüfuz eder.
Önce soğanlar yemeklik doğranır veya rendelenerek tencereye koyduğumuz yağda kavrulur. Doğranan kabaklar ve patateslere tuz ve baharatlar ilave edildikten sonra malzemeler iyice kavrulur. İki tane domatesin biri rendelenir diğeri ise ufak ufak doğranarak kabakların üzerine koyulur ve biraz daha kavrulan kabaklara 1 su bardağı kaynamış su ilave edilerek ocak kısılır ve aşağı yukarı 20 dakika kabaklar pişirilir.
Kabakların üzerine kıyılmış maydanoz veya dereotu koyularak servis yapılır.
Afiyet olsun.