- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zeytinyağlı limonlu pırasa
Kış sebzelerinden pırasayı haftada bir gün sofralarımıza konuk edersek güzel lezzetinden ve faydalarından mahrum kalmamış oluruz. Pırasa zeytinyağlı ve limonlu pişirildiği zaman daha lezzetli ve hafif oluyor. Pırasa yeşil yaprakları ve beyaz soğanlarıyla beraber pişirilirse gerçek bir pırasa yemeği olur. Onun için pazardan pırasaları satın alırken yeşil yapraklarının kötü olmamasına dikkat etmeliyiz.
Pırasanın faydaları saymakla bitmez zaten zeytinyağlı pırasayı yedikten sonra kendinizi iyi hissedeceksiniz ve pırasa yemeyi alışkanlık edineceksiniz.
Pırasadan lezzet açısından gerekli randımanı almak istiyorsak düdüklü tencerede az suyla pişirmeliyiz.
Malzemeler:
1 kilo pırasa
2 tane havuç
1 kahve fincanı pirinç
1, 5 tatlı kaşığı kaya tuzu
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 orta boy çay bardağı sızma zeytinyağı
2 tane limonun suyu
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Pırasaların yeşil yapraklarındaki kumlar iyice yıkanır, beyaz soğanları da iyice yıkandıktan sonra kalınca doğranır. Havuçların kabukları bir bıçakla sıyrıldıktan sonra minik küpler halinde kesilir.
Düdüklü tencereye konan pırasalara havuçlar, tuz, toz şeker, zeytinyağı, yıkanmış pirinçler, limon suyu ve su ilave edildikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatırız ve düdüklünün buharı çıkınca ocağı kısarak 25 dakika pişiririz.
Pişen pırasaları yavaşça alt üst ederiz ve soğuyunca servis yaparız.
Afiyet olsun.