Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1197
 

Zeytinyağlı yaprak sarması

Zeytinyağlı yaprak sarması
 

Zeytin yağlı yaprak sarması en sevdiğim yemektir diyebilir bir çoğumuz, erkekler daha çok severler diye biliyorum. Genelde ince kalem gibi sarılmış ise görselliği ile tam bir kraliçedir zeytin yağlı yaprak sarması, zahmetinin pekte önemi yoktur yapan için. Sonucu mükemmel olacağından emin olduğun bir yemek ne denli uzun sürsede zaman harcamaya değer bence. İçini hazırlarken bol soğan kullanmalısınız, maydanozları ince ince doğramalı içine de biber salçası katmalısınız, bol karabiber az bir şeyde şeker ilave edip içini pişirmeli sonrada güzel bir salamura yaprakla ince ince sarmalısınız. Kısık ateşte pişerken üzerine zeytin yağı gezdirmeli ve mümkün olduğu kadar yavaş yavaş pişirmelisiniz. Piştiken sonra onları tencereden hemen alıp geniş bir fırın tepsiside dağıtmadan düzenli bir şekilde boşaltın sıcak sarmalar soğuk hava ile temas ettiklerinde daha lezzetli hal alırlar, denemelisiniz mutlaka. Yanın da ilave olarak mevsime uydun semiz otu salatasıyla menümüzü tamalayalım istiyorum. Semiz otlarını küçük küçük doğrayıp üzererine ılık su geçirdikten sonra sarımsaklı soğurtla karıştırıp yağlayıp servis tabağına güzel bir sunumla yemeğe hazır hale getirebiliriz. Afiyet olsun sevgili dostlar elimden geldiği kadar bildiğim püf noktalarıyla anlatmak ve en azından bir fikir vermek istedim.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

görünüyorlar! Tarifinden öte,'olsa da yesek' modundayım şuan.Saygılar.

Sunterra 
 14.10.2010 22:19
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 87
Toplam yorum
: 41
Toplam mesaj
: 16
Ort. okunma sayısı
: 1690
Kayıt tarihi
: 21.11.08
 
 

İzmirliyim, 37 yaşındayım. Hayatıma İstanbul' da devam ediyorum. İşletme fakültesinden sonra meslek ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster