Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '16

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

''Futbol asla sadece futbol değildir''

''Futbol asla sadece futbol değildir''
 

''Futbol asla sadece futbol değildir'' Simon Kuper'in sözüyle başlayarak Euro 2016 Turnuvasına veda eden Türk Milli Takımı ile ilgili bir şeyler yazmak istiyorum.

İnsanlar doğduğundan itibaren aidiyet duygusu taşır, önce ailesine sonrada yaşamı içersinde önem verdiği ve sevdiği bir çok şeye aidiyetlik duyar. Taraftarlıkta bu duygudan yola çıkarak başlar. Hele de Milli duygular işin içerisine girdiği zaman, yorumlar ve tepkiler daha farklı yönde olabiliyor.

Biz takım olarak Euro 2016 yı geçemedik, ancak geçemediğmiz bir durumda TARAFTAR olmayı da, takımımıza desteği de geçemedik. Çünkü duygularımız ve hırslarımız, isteklerimiz bizim takımımıza verebileceğimiz moral ve desteğin önüne geçti. Sosya medya üzerinden yapılan yorumlar, spor yorumcularımızın değerli düşünceleri, akademisyenler bu işe gönül veren sporcular, antrenörler ve evinde tv başında izleyen diğer bireyler.. yapılan onca haber çok acımasız. Fatih Terim, spor hayatında bir çok başarıyı beraberinde getirmiş, bu başarıyı elde ederken bir takım başarısızlıklardan kazanımlar elde etmiş, bir süreçten geçerek günümüzdeki konumuna gelmiş değerli bir spor adamıdır. Öte yandan umudumuzu bağladığımız, halkın çocuğu olarak gösterilen Arda Turan. Alt yapıdan yetişen ve profesyonel futbolcu olarak  bugüne kazandırıldı, dünyanın en iyi kulüplerinden birinde bizi temsil ediyor. Altetico Madrid transferi ile başlayan bu serüven hepimizi heyecanlandırdı. Boy boy Arda fotoğrafları paylaştık, yanındayız vaatleri verdik. Ancak Hırvatistan maçı sonrasında bu toz pembe hayaller iğnelendi.

Türk Milli takımının tüm oyuncuları hakkkında bir çok yorum yazıldı ve çizildi. Bu yorumlardan en çok nasibini alan Fatih Terim ve Arda Tuan oldu. Milli değerlerimize nasıl sahip çıkıyorsak, spor alanında da bu tavrımızı devam ettirmeliydik. Hırvatistan maçı sonrasında yapıcı yorumlar ve eleştiriler, ağır ithamlar olmasaydı daha faklı sonuçlar alınabilirdi.

Gelelim Çek Cumhuriyeti maçına, takımımız iyi maç oynadı, oyuncu performasnlarımızda gayet iyiydi. Turnuva başından beri beklenen maç keyfi buydu belkide, atılan 2 gol bizi mutlu etsede, duygularımızdaki burukluk bu sevincin önüne geçti. Karşılıklı olarak kırgınlıkların olduğu, birlik ve beraberlik duygularının zedelendiği bir Euro 2016 oldu. Karşılıklı olarak çıkarılcak çok ders var, belki bugünler unutulur, ancak millilerin taraftarlarına bizlere en ihtiyacı olduğu zamanda verilemeyen o destek, o duygular unutulamaz. Bu süreç Türk futbolunu, sporcularını ve taraftarlarınnın aynayı kendilerine çevirip bugünlerin muhasebesini yapamalıdırlar. 

Futbol sadece futbol değildir sözü basit gibi görünsede, içindeki derinlik ve anlamllık bu yoğun süreçte bir ışık olabilir.

 
Toplam blog
: 12
: 806
Kayıt tarihi
: 14.12.12
 
 

Spor bilimleri üzerine çalışmalar yapmakta ve yapılan organizsyonlara katılmaktayım ve yakından t..