Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

''Kadın'' denizine açılmak...

''Kadın'' denizine açılmak...
 

Deniz...

Uçsuz bucaksız bir su.Kıyıda ayaklarını yalayan munis bir dalga. Sakin, serin, pırıltılı, huzur verici. Kurnaz ama. İçine girmek için soyunman gerek. Taşıdığın bütün sıfatları teker teker çıkarmalısın kıyıda. Denize sadece kendin olarak girebilirsin. Herşeyini bırakır ama mahremiyetini korursun. Deniz saygı duyar mahremiyete. Ürperirsin ilk anda, soğuk gelir. Yavaş yavaş alışırsın. Yüzme biliyorsan tadını çıkarmaya başlarsın. Ama fazla açılamazsın, derinleşir, yorar seni. O kadarıyla yetinirsin bazen. Üzerinde tadı kalır, tuzu kalır, kokusu kalır, ıslaklığı kalır, diriliği kalır.

Bazen sadece yüzmek yetmez. Seni alsın götürsün istersin. Küçük de olsa bir tekneyle açılırsın ummana. Görürsün, deniz sahili usulca öpen minik dalgalar değil sadece. Derinliğini görürsün. Gücünü görürsün. Huyunu öğrenirsin. Seninle oynadığı çapkın oyunda boyun eğersin. Usul usul teslim alır seni. Kokusuyla başın döner. Halden hale girersin.

Senden iyi kaptan olur mu yavaş yavaş çıkar ortaya. Sakin sularda dümen tutmak kolay. Otomatiğe bağlasan da gider tekne nasılsa. Önemli olan fırtınada tekneyi yönetebilmen. Günlük güneşlik bir havada fırtınanın kokusunu duyabilmelisin. Tedbir alacak zamanın olmalı.Yer gök birbirine girdiğinde kendini ve tekneyi koruyabilmelisin. Kendini cehennemin dibinde bulduğun anlar olacak. Sırılsıklam olacaksın, ellerin donacak dümene yapışmaktan. Ne direğin kalacak ne de bir parça yelkenin belki. O zaman göreceksin içindeki kaptanı. Sahilde sana huzur veren minik dalgaların öfkelenip seni yenmesine izin vermeyeceksin. Çıkacaksın o cehennemin dibinden. Teslim olmayacaksın. Ama bileceksin gücünü. Bileceksin o masmavi suyun canına okuyacağını. Bileceksin ve hazırlıklı olacaksın her an. Bileceksin sakin bir koydaki suyun da okyanus olduğunu. Bileceksin en sakin suyun bile içinde okyanusun gücünü taşıdığını. Aldanmayacaksın çarşaf gibi göründüğüne. Bileceksin okyanus da bir ada sahilleri de. Aynı onlar. Huyu suyu aynı. Gücü de aynı. Deniz deneyecek seni böyle. Huzur da verecek yıkım da. Onu ne kadar sevdiğini görmek isteyecek. Karanlık sularında yitip gitmeni değil, becerikli bir kaptan olmanı bekleyecek. Deneyecek seni hep. Çaresiz kalacaksın bazen; tuzdan parçalanacak dudakların, güneş başına geçecek. Seviyorsan vazgeçemeyeceksin, koşa koşa geri geleceksin. Ama bileceksin aczini. Asla kendine çok güvenmeyeceksin. Her zaman tedbirli olacaksın. İzin vermeyeceksin derinlerde boğulmana.

Deniz deneyecek seni. Kaptan olarak sana saygı duyacak. Sana açacak sırlarını. Sana gösterecek hazinesini. Seni koruyacak, ''korkma'' güvendesin diyecek. Duyacaksın fısıltısını. İyi bir kaptan olduğun sürece korkmadan seyir yapabileceksin. Deniz bunu bekler senden. Kaptanlığını görmek ister, onu teslim almanı ister.

Tıpkı bir kadın gibi.
 
Toplam blog
: 403
: 1023
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Kendi halinde biriyim, ziraat mühendisiyim. Emekli oldum ve kendi işimi kurdum. İzmir'de yaşıyoru..