Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '14

 
Kategori
Müzik
 

‘Kırmızı Diplomalı’ iki piyanistimiz Antalya Piyano Festivali’nde Rachmaninov seslendirdi

 ‘Kırmızı Diplomalı’ iki piyanistimiz Antalya Piyano Festivali’nde Rachmaninov seslendirdi
 

Antalya Piyano Festivali’nin bilet ya da davetiye gerektirmeyen konserlerinden ilkini dün akşam dinledim. İyi ya da kötü insanlardan hiçbirisinin icazetine gerek kalmadan yani! “Halk Konserleri” serisinin de birincisiydi.

Çok iyi düşünülmüş ve isabetli seçilmiş diye düşündüğüm iki genç solisti dinledik bu konserde.  Aslında festival, bir de Gökhan Aybulus’u konser programına dahil ederek, belki de unutulduğu düşünülen bir başka değerli sanatçımızı taşıdı Antalya Piyano Festivali’ne. Ama ne yazıkki Aybulus konserine bazı işgüzarlar yüzünden gidemedim.  Aslında gidemedim değil, giremedim.

Detay merak eden olabilir: http://blog.milliyet.com.tr/haberiniz-var-mi--15-uluslararasi-antalya-piyano-festivali-basliyor-/Blog/?BlogNo=478689

Antalya Piyano Festivali’nin bu yılki organizasyonunda bir yanlışlık yapılmış bence. Başar Can Kıvrak ve Cem Babacan’ın solist olarak katıldığı AKM Aspendos Salonu’ndaki konserle, hemen aynı saatleri içine alan bir etkinlik daha düzenlenmiş;  Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde; ANTDOB ve Antalya Piyano Festivali işbirliği ile “İtalyan Bestecileri Konseri”… Şimdiye kadar görülmemiş bir program… Belki sehven belki bilerek ama olmamış.  İstanbul, Ankara gibi çok büyük bir kent değilki Antalya, sanatseveri değişik salonlara yönlendiresiniz.

Moskova Devlet Konservatuvarı’nın, ellerinde ‘Kırmızı Diplomaları’ ile ülkemize uğurladığı bu genç yetenekleri dinleme fırsatı verenlere de teşekkür etmem gerek.

“Halk Konseri” diye kategorize edilen bu programda, genç piyanistlerimiz Rachmaninov çaldılar. Önce Dört El için 6 Morceaux, devamında iki piyano için 1 Numaralı Süit’ini dinledik. Aradan sonra da, yine iki piyano için yazılmış Senfonik Danslar’ı.  Konseri, solistlerimizden sevgili Başar Can’ın anne ve babası (Yakup-İpek Kıvrak)ile birlikte dinledik. Haklı gururlarına, mutluluklarına tanıklık ettik. (Ortak olduk desek haksızlık mı etmiş oluruz acaba?) Sabah oğlum sordu, “festival standartını yakalayabildiler mi?” diye.  Ona, “üstüne bile çıktıklarını düşünüyorum” dedim.

Konser sonrası Aspendos Salonu’nu dolduran sanatseverler, genç solistlerimizi ayakta alkışladılar uzun süre.

Bu başarılı dinletinin ve peşinde gelen alkışların, hiç değilse bir ‘bis’ ile taçlandırılmasını bekledik ama, olmadı.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..