Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '12

 
Kategori
Haber
 

Papa’nın sadık hizmetkârı tutuklandı.

  Papa’nın sadık hizmetkârı tutuklandı.
 

Papamobil sürücüsünün yanında oturan;gizli belgeleri gazeteciye veren Paolo'nun masum bir görünüşü var. Resim ORF'ten alıntı.


46 Yaşındaki Paolo Gabriele’nin ihanet bedeli: 30 yıl hapis cezası olabilir.

Vatikan bu skandalı nasıl atlatır Allah bilir.

Medyanın gücü; gazetecinin cesareti, meslek icabı doymak bilmeyen merakı…

Bir anda, dünya çapında ünlü olmanın, verdiği haz…

Paha biçilmez.

Bu ünü unvanı tek başına elde etmek bilindiği üzere imkânsız; yandaş yoldaş yardımcı desteği en önemlisi kaleyi içten fethetmek için bir hainin ihaneti gerekli.

İtalyan gazeteci Gianluici Nuzzi:  Papa 16.  Benedikt ile ilgili tüm gizli belgeleri ele geçirerek “Sua Santita” başlıklı bir kitap yazdı.

Tek başına değil Papa’nın sadık hizmetkârı Paolo’nun yardımıyla; Vatikan şu anda büyük bir çıkmaza girmiş durumda; hani takke uçtu kel göründü misali; Papa minnacık takkenin altına sığınmıyor tabii ki lâkin güvenlik sistemi alt üst olmuş bir vaziyette adeta panik havası esiyor.

İtalyan gazeteleri yazıyor da yazıyor; olasılıklar teoriler; sebep sonuç ilişkisi; şeffaf giysilerle meydanda kalan Vatikan orasını burasını çekiştire dursun; hain Paolo: Vatikan’ın hâkimine hesap vermekle meşgul; şimdiye kadar elde edilen bilgiler ciddiye alınırsa; Paolo’nun bu işi para karşılığında yapmadığı Papa’yı çok sevdiği haberleri kamuya sızıyor( La Stamba Gazetesi)

İşte bu daha da kötü; Paolo ne karşılığında Vatikan devini arkadan vurmayı kabullendi.

 O gizli belgeler karşılığında belki de canı bağışlanacak; olamaz mı?

La Repubblica Gazetesi başta olmak üzere; haber kaynakları, gerçek suçluların: VATİKAN Bankasının üst düzey yöneticilerinin olduğu kanaatinde; nedeni: Yolsuzluklara karışan kirli para aklama olaylarına bulaşan ekip: Vatikan yetkilileri tarafından defalarca uyarılmalarına rağmen yola doğru yola gelmeyince; işten atılmışlar; tabii ki bunu hazmedememişler.

Papa’dan intikam almaya karar vermişler.

İtalya medyası gerçeği ortaya çıkarabilecek mi?

Valla bu işler dünyanın her yerinde aynı; hainlerin adı farklı; değişiklik olsun diye olmalı. Kimin eli kimin cebinde besbelli; anlının akıyla çalışanlar; akıllarını kullanmadıkça; hain de olurlar, ihanet de ederler.

Kime?

Kendilerine.

Kaynak: ORF/ Avusturya

26 Mayıs 2012/İzmir

Alev Meisel

    

 

 

 

 
Toplam blog
: 584
: 853
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Dinleyenin olmadığı yerde anlatmanın önemi! Nasıl YAZAN oldum. 'Yalnız doğar, yalnız göçer' eskile..