Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '07

 
Kategori
Siyaset
 

'301', '3001' hataya alet olmasın!

"301" Bu madde hakkında alevlenen tartışmaların arkasında yatan sizce nedir? Hrant Dink'in öldürülmesinin arkasında yatan gerçek ne; ise bu madde ile süre gelen tartışmaların ve sahnelenen oyunların arkasında da aynı gerçekler bulunmaktadır. Bu polemikler süre dursun unutmamamız gereken asıl soru: Biz hangi ülkede yaşamaktayız, bu tartışmaların ve yasada yapılması istenen değişikliklerin Ülkemize vereceği kayıpların farkında mıyız?

Biz Ülke olarak zaten her milletten, her dinden, her kültürden insana kucak açıp onlarla bütünleşmedik mi? Bunun aksini söyleyecek biri varmı dır? Sanmıyorum. Bu ülkede yaşayıpda, "301 maddenin tek amacının; sözle veya eylemle Türk'lüğe gelecek bir tacize karşı" ülke bütünlüğünü korumak olduğunun, bilincinde olmayan biri yoktur diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?

Hrant Dink'in ölümü hepimizi; öncelikle bir insan olduğu, haince bir suikasta kurban gittiği, kardeşlik adına yaptığı çalışmaların anlaşılamamış olması, sonra da ailesi ve sevenleri adına elbetteki çok üzmüştür.

Şimdi sormak istediğim şu: Cenaze törenindeki "hepimiz ermeniyiz" sözleri sizce abartılmadı mı? Bence; ne aslının bilincinde olan ermeni vatandaşlar ne de Türk kanı taşıdığını unutmayan kardeşlerimiz tarafından sarfedilmediğine inandığım bu cümlenin kaynağının, yine üzerimizde gölgesini hissettirmek isteyen 3.güçlerin bir komplosu olabileceği varsayımı üzerinde durmalıyız.

Uzunca bir süreden beri Ermeni soykırımı ile ilgili gündem oluşmasında katkısı bulunanlar, bugünde aynı senaryoyu bir başka şekliyle sunmuş olmazlar mı? Geçmişte "acı veya tatlı" yaşanmışlıkların şimdiler de sorgulanmasının ne Ermeni'lere ne de Türk'lere bir faydası var mıdır? İçimizi kin ve nefret duguları ile dolduran bu çekişmelerin, Ülkemize; özellikle zor bir dönemden geçen, birlik olmamızı gerektiren günler de nasıl bir zarar vermeye başladığını görmüyor muyuz?

Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi "Ey Türk titre ve kendine dön". Şayet biz kendimize dönmeyi başaramaz isek kısa bir zaman sonra ne değiştirecek bir maddemiz, ne de savunacağımız bir ülkemiz olmayacak. Bu madde henüz bir ilk, bakalım devamında daha ne gibi isteklerle gündem oluşturulacak ve Türkiye Cumhuriyeti ne gibi tuzaklarla savaşmak zorunda bırakılacaktır.

Lütfen "301" maddesi üzerinde oynamalar yaparak"3001" hataya kapılar açmayalım! Ülkemizde halledilmesi gereken çok önemli sorunlar varken ve bizler bunun bilincinde iken, bu bilinci kaybetmemek adına birlik olalım. Gerek gitgide artan dış borçlar, kullanılamayan kaynaklarımız, gerekse siyasi çekişmelerle ve yaşamış olduğumuz ekonomık zorluklarla dış canavarların bizi yutmak için sırada beklediği bu günlerde Atanın evlatlarına yakışır bir tablo sergileyelim.

Yapmamız gereken de bu değil mi?

 
Toplam blog
: 49
: 707
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

İnzivalarda ve isyanlardayım...Yaşanmış tüm olumsuzluklara rağmen hayata yenik düşmeyen, her töke..