Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

"Ak nakliyat", itinayla türbe taşınır...

"Ak nakliyat", itinayla türbe taşınır...
 

“AK nakliyat, her türlü türbe itinayla taşınır” Tam olarak böylemiydi ifade, araştırma gereği duymuyorum doğrusu. Sınırlarımızın dışındaki tek vatan toprağında bulunan Süleyman Şah’ın sandukası, dün gece PKK/YPG gözetiminde operasyon düzenlenerek; sınıra 100 metre mesafedeki YPG kontrolündeki bölgeye taşınıp, Süleyman Şah’ın türbesi/Saygı Karakol’unun bulunduğu bölge  İŞİD’e terk edildi.

Şaka mı desem değil. Kara mizah olmalı.

“Başarılı operasyon” diye aktroller ve havuz medyası tarafından methiye düzülen gelişmeler akla ziyan.

PKK’nın Suriye’deki paraleli olan YPG’nin Kobane’de yendiği İŞİD’e; dünyanın bilmem kaçıncı ordusu, Süleyman Şah’ın türbesinin olduğu futbol sahası büyüklüğündeki vatan toprağını kahramanca(!) terk ederek, başarılı(!) operasyonda tek kurşun atmadan birde şehit verip noktayı koydu!

AKP’nin apoletli generalleri, ne kadar övünseniz azdır!

Sosyal medyada “Ak nakliyat, her türlü türbe itinayla taşınır” geyiği bile yaşananların yanında etkisiz kalıyor.

Kamuoyuna yansıyan görsellere/haberlere göre; Davutoğlu operasyon masasında katkıda bulunarak, bizzat başında bulunduğu “başarılı operasyona” imza atmış. CB Erdoğan sürekli bilgi almış! DuyanİHL’lerinde askeri strateji eğitimi veriliyor sanır! Haber komik bile gelmiyor, değil...

Tek kurşun atmadan teslim edilen Süleyman Şah’ın Türbesi/Saygı karakol’u ile ilgili haberlere bakıp; dört bir taraftan işgal edilen Anadolu’yu emperyalist işgalcilerden temizleyen Mustafa Kemal ve arkadaşlarına binlerce kez saygı duymamak ve hatıraları önünde saygıyla eğilmemek için yandaş ya da aktrol olmak lazım.

Ya 1974 Kıbrıs Barış harekat’ına karar veren Ecevit! ABD ambargolarını göze alıp yedi düveli karşısına alan,  Kıbrıs’taki soydaşlarımızı soykırımdan kurtarmak için tarihe yazılan kahramanlık!Kusurumuza bakmayın ne olur..

Düşününce, müstahakız bütün bu yaşananlara demeden edemiyorum.

Şimdi bir an düşünün, eğer Süleyman Şah’ın türbesi ABD veya İsrail’e ait olsaydı “Kahramanlık destanı diye sunulan”  bu tiyatro, algı operasyonu yaşanır mıydı?

Siz ,ABD veya İsrail, hadi İran’ın bir metre vatan toprağını terk edebileceğini düşünebiliyor musunuz?

YPG/PKK, Suriye Kürdistanı, Kobane Kantonu başbakanı Enver Müslim’in bilgisi ve izni dâhilinde gerçekleşen “Sanduka taşıma operasyonu”, kim ne derse desin bu ülkenin tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır.

Süleyman Şah’ın, Mustafa Kemal’lerin; Kurtuluş Savaşı’nda toprağı kanıyla sulayan Mehmetçiklerin kemikleri sızladı.

Emperyalist işgale meydan okuyan, savaşan; esaret altındaki uluslara yol gösteren milletin onurunu, Mustafa kemal’in ordusunu İŞİD’e feda eden AKP, tarihte kendine uygun olan yere adını yazdırdı. İsteyen ahmaklar kahraman tarifesi yazabilir.

“AK nakliyat, her türlü türbe itinayla taşınır” keşke sadece medya geyiği olsaydı. Ama değil.

İŞİD’in “Yerle bir ederiz” dediği Süleyman Şah Türbesini, Saygı Karakol’unu tek kurşun atmadan ve üstelik yerle bir ederek terk edip tarihe geçtik!

Üstelik stratejik derinlik, BOP Eşbaşkanlığı, falan filan operasyon derken, ecdadın kemiklerini İŞİD’e bırakıp simgesel sandukaları sırtlandık iyi mi?*

İyi seyirler…

*Türbelerdeki görünen sandukalar simgeseldir, gerçek mezar yerin altında muhafaza edilir. Bizimkiler bilgisizlik ya da aceleyle yukarıdaki sandukayı sırtlayıp,  operasyonu selametle tamamlayıp hükümetlerine arz etmişler medyaya yansıyan bilgilere göre…

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..