- Kategori
- Ben Bildiriyorum
"Atam İzindeyiz..!" Kısmetse döneceğiz..???

Sevgili arkadaşım Güner uzun yıllar Almanya' da kalmış ve ailesinin kesin dönüş kararıyla gerçek yurduna geri dönmüş birisidir. Yıllar önce kendisiyle ilgili hoş bir anısını anlattığında beraber epeyce gülmüştük. Benim sevgili arkadaşım Güner yurda daha yeni dönüş yaptıkları yıllarda Türkçe' sinin zayıf olmasından dolayı:
"Atam İzindeyiz.."
sözünü okulun duvarında gördüğünde ciddi ciddi okul tatil nedeniyle kapalı olduğu için asıldığını zannediyormuş. Ancak gelin görün ki okul açıldığında da bu yazıyı hala gördüğünde pek anlam verememiş açıkcası. Amma da izinmiş, bir türlü geri gelemediler diye düşünürmüş. O gün bu anı çok eğlendirdi bizi ama aslında üzerinde iyice bir düşünüldüğünde aslında arkadaşımın pek de yanlış anlamadığını acı bir şekilde görmek mümkün. Kimbilir belki de doğrusu budur da bizler yanlış anlıyoruzdur. Neden mi?
-Cumhuriyetin ilanından 80 yılı aşkın bir süre geçti. Ama Ulu Önder' im koyduğu hedeflerin çok gerisindeyiz. Çünkü biz izindeydik...!
-Çevremizde olup bitenlere hep seyirci kaldık. En fazla kızdığımızda sadece kınama yapmayı becerebilen bir ülke olduk. Seni hep yanlış anladık. Sen barışın güzelliğini vurgulamak için:
"Yurtta Sulh, Cihan da Sulh..!"
dedin. Etkisiz ve silik bir ülke olmamazın açıklamasını senin bu sözünle yapmaya çalıştık. Oysa sen Cumhuriyeti kurarken yurtta sulhu sağlamak için tüm dünyaya savaş açmıştın. Biz yine seni anlayamadık. Çünkü biz izindeydik...!
- Hep içimizde didişip durduk. Bizi bölmek isteyenlerin işlerini sürekli ama sürekli kolaylaştırdık. Önce sağ-sol diye böldüler; sonra Türk-Kürt diye, sonra Laik-Antilaik diye. Hiç üzerinde kafa yoramadık ne oluyor bize, yıllardan beri yaşayıp giderken nedir birbirmize karşı bu öfke, bu kin niye diye. Çünkü biz izindeydik...!
-Sevgili Peygamberimiz:
"Bir sonraki günü bir önceki gününe eş olan kişi zarardadır..!
sözüyle çalışmanın ve azimli olmanın önemini vurgularken sen de bunu sürekli bize bunu öğütledin; bize güvdendin:
"Türk Öğün, Çalış, Güven..!"
dedin. Oysa bizler yeteri kadar çalışamadık. Olduğumuz yerde kalmaya devam ettik. Çünkü biz izindeydik...!
Hala izindeyiz; bakalım ne zaman döneceğiz. Biliyorum bizim için endişeleniyorsun. Haklısın, bu kadar uzun tatilden sonra dönüşte evimizi yerinde ve bize ait bulabilecekmiyiz bilemiyoruz.
Hoşcakalın..!