Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '09

 
Kategori
Doğa Sporları
 

"Baba sınıfımı geçtim! Bana bisiklet alsana!"

"Baba sınıfımı geçtim! Bana bisiklet alsana!"
 

Çocuk bisikleti


Okullar tatil olmakta. Tabi sınıfını geçen çocuklarımıza ödül gerekir. Desenize babalara masraf çıktı.

"Baba bana bisiklet alsana!"

Çocuklar babalarından hep kıskanırlar. Çünkü babaları araba kullanmaktadırlar. Ancak çocuklar araba kullanmak için yaşları epey küçük olduklarından onları bisikletle ile kandırmak mümkündür.

Çocuklarda daha küçük yaşlarda kendilerine özgür bisiklet de olsa kendilerine ait bir araçları olmasını isterler. Öyle değil mi? İşte o zaman yapılacak iş araba satan yerlere değil de bisiklet satan yerlere giderek bisiklet almalara daha uygundur.

Hadi o zaman babalar biraz da elinizi cüzdanınızı uzatmanız gerekir. Çünkü çocuğunuz sınıfı geçmiş ister bir bisiklet. Yoksa cüzdanınız da akrep mi var?

Bisikleti nereden mi alalım?

Bunu ben size bundan önce ki bloğumda bisiklet alımı için nereden almanız gerektiğini yazmıştım. Kesinlikle spotçulardan, beyaz eşya satan yerlerden değil de gerçek bisiklet satan dükkanlardan almanızı isterim. Orada profesyonel bisikletlerde bulmanızla birlikte çocuklarınız için bisiklet de bulmanız mümkün.

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=184343

Bisiklet binerken arabalarda olduğu gibi kaza riski de taşımaktadır. Nasıl ki arabaların içersinde kemer takma mecburiyeti varsa bisiklette her an düşme riskine karşı alınabilecek önlemler içersinde başı korumak için kaksın önemi büyüktür. Siz, siz olun bisiklet alırken kaskta almayı unutmayın..

"A! Ahmet ağabey çocuğum kask takarsa uzaylılar gibi olur! Çocuğumla dalga geçerler!" diye düşünüyorsanız eğer, yanılıyorsunuz demektir. Çocuğunuz düşer kafasını yere vurur sonra da beyin kanaması geçirirse bu sefer sizler hastane köşelerinde ağlarsanız. İşte ben de dayanamam sizin bu ağlayışınıza. Varsın çocuğunuzla dalga geçsinler. Çocuğunuz kaskın kaza riskine karşı taktığını ve o kaskın bir güvence olduğunu bilsin yeter.

Ben bile en yakın yere gittiğim de bile kaskı kafamdan çıkarmıyorum.

Eldivende önemidir. Eğer çocuğunuzun bisiklet kullanımında ellerinin su toplamamasını ve orada acı çekmemesini de istemiyorsanız bisiklet kullanımı için yarım parmaklı bisiklet eldivenleri almanızı da tavsiye ederim.

Her şey küçüklükten beri başlar. Çocuğunuza bisiklet kullanımı bakımından destek vermenizi öneririz. Hatta onunla birlikte turlara katılması için sizinde bisiklete binmenizi önerilerimin içine alabilirim. Neden olmasın.

İzmir’de ve bununla birlikte İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler de bisiklet dernekleri vardır. Buralara üye olabilir, değişik insanlar tanıyabilir, bu derneklerin hafta sonu etkinliklerine çocuğunuzun katılmasını sağlayabilirsiniz. Çocuğu bisiklete binerken onun yanında araba ile değil de bisiklet süren bir baba veya bir anne neden olmasın.

Bisiklet gerçek spordur ve kesinlikle yorucu değildir. Bisiklete bindikçe bisiklete binmenin has duyguyu alacaksınız. Hatta ilk defa aldığınız bisikletin size artık bir şey vermediğini daha iyi dizayn edilmiş hafif ağırlıklı bisikletlere ihtiyaç duyacaksınız her haliyle. Vitesleri daha hızlı bir şekilde geçsin, fren yaptığımda daha fazla enerji harcamayayım isteyeceksiniz.

Bisiklete binerken elbette mutlu olacaksınız. Mutlu olacaksınız da ancak yeni başladığınızdan yorgunluk söz konusu olabilmektedir. Çünkü vücudunuz hamdır ve bu hamlık bisiklete bindikçe ortadan ister istemez kalkacaktır. Bu yorgunluğu atabilmenin tek şartı bisiklete yüklenmek yerine yavaş, yavaş binmenizdir. Bir hafta boyunca 10 dakika, ikinci hafta 15 dakika ve daha sonra ki haftalarda önce ki haftalardan 5 dakika fazla sürerek tempoyu yakalayabilirsiniz.

Hepinize iyi bisiklet sürmeli tatiller diliyorum. Tabi ki kazasız belasız.

Bisiklet dernekleri.

Bisiklet derneği: http://www.bisikletliler.org/
İzmir Bisikletliler Derneği: http://www.izmirbisiklet.org/
Ankara: http://www.pedalsesi.com/tr/

Bisiklet mağazaları

Bisiklet satan mağazalar http://2teker.com/bisiklet-magazalari/
Bisikleti aldığı mağaza. http://www.atabisiklet.com/asp/index.asp

Bisiklet ilgili bazı ip ucu bilgiler http://www.deltabisiklet.com/Default.aspx?_Args=__SysD,4,DeltaBisiklet

Bisiklet hakkında medyada çıkan bazı haberler. http://www.tumgazeteler.com/haberleri/izmir-bisiklet-dernegi/

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..