Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '09

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Ahmet ağabey "Çocuğumuza bisiklet alırken ucuzundan alsak olmaz mı?"

Ahmet ağabey "Çocuğumuza bisiklet alırken ucuzundan alsak olmaz mı?"
 

bisiklet


Okullar kapanmak üzere. Çocuklarımız sınıflarını geçiyor. Onlara sınıf geçme hediyesi olarak hediye almak gerekir öyle değil mi?

Pekiyi bisikleti nereden almalı.

Bisiklet satan dükkanlardan mı?

Yoksa beyaz eşya satan mağazalar da mı almak gerekir?

Ne solsa çocuk, binecek uzun yol yapmayacağına göre profesyonel yarışçılar gibi bindikleri bisikletlerden almak gerekmez. Şöyle 200 lira ile 250 lira arası olursa çok iyi olur. Hem de bütçemi de sarsmaz diyorsanız elbette alabilirsiniz. Ama şöyle bir İngiliz sözü vardır. “Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim?” der.

Bisiklet alırken elbette çocuğumuzun da ağlığı açısından duyarlı olmamız da gerekir. Onun için ucuz bisiklet almamak için size birkaç öneri getiriyorum.

1. Çok ağırdırlar.

2. Bisiklet gövde açıları genelde olması gerekenden çok uzakta ve yanlıştır.

3. Beden ölçülerinize, boyunuza uygun farklı kadro büyüklüklerinde sunulmazlar.

4. Kalitesiz ve çok ağır çelik - alüminyum borulardan üretilirler.

5. Kalitesiz kaynak işçiliğine sahiptirler (kaynakta boşluklar ve kırıklar)

6. Birbirine uyumsuz gövde borusu geçişlerine sahiptirler (borularda garip eğimler ve amaçsız şekiller)

7. Kötü boya kalitesine sahiptirler (kurşun içeren boya kullanılmaları büyük olasılıktır)

8. Kötü kalite krom içerirler (çabuk kırılmaya müsaitlerdir)

9. Kötü ve yanlış birleştirilen parçalardan oluşabilirler (Ters takılan maşalar mı istersiniz, yanlış uygulanan fren kabloları mı? Bir hipermarket çalışanının birleştirdiği bisikletten ne beklenebilir ki?)

10. Üzerlerinde afilli ‘Marka Etiketleri’ basılan bisikletler aslında ‘Markalı Değillerdir!’

11. Farklı gibi gözüken bisikletler aslında etiketleri ve renkleri değiştirilmiş aynı bisikletlerdir.

12. Bir alışveriş merkezi ya da beyaz eşyacı ileride bisikletinizle bir sorun yaşadığınızda size teknik yardım veremeyecektir. (İşin kötüsü bu bisikletler öyle kötü parçalardan oluşur ki gelecekte gerçek bisiklet atölyelerinin başına da büyük iş açmanız kaçınılmazdır!)

13. Alışveriş merkezi ve marketlerin diğer tüm ürünlere uyguladıkları garanti dışında bisikletinize özel bir garanti politikası geliştirmelerini bekleyemezsiniz. (Ya 6 ay ya da 1 yıl sonra bisikletiniz paslanmaya ya da sorun çıkarmaya başlarsa?)

14. Bisiklete aşina olduğu için bisiklet bölümüne atanan çalışanın ‘Lance Armstrong kimdir?’ sorusuna verebileceği cevap sizi gerçekten şaşırtabilir!

15. Kilitli - kalpiyeli pedalları market ve beyaz eşyacılardan elde edemezsiniz!

16. Kask, eldiven, gözlük, bisiklet ayakkabısı, kilitli pedal, alen anahtar, yedek iç lastik, bisiklet ışıkları ve yama seti gibi önemli bisiklet ihtiyaçlarınızı market ya da beyaz eşyacılarından elde edemezsiniz.

17. Ucuz yollu alacağınız ön ya da tam amortisörlü bir bisikleti sürmek lastikten, elastik bir bant üzerinde sürekli esneyen bir zeminde dolaşmaya benzer. Amortisörlerden herhangi bir beklenti içerisinde olmamanın ötesinde, sürüş emniyetinizin ciddi anlamda azalacağını bilmelisiniz.

18. Bisiklet su şişeleri, bisiklet gövde borusunun zemine bakan yüzlerine takılmazlar.

19. Bisikletinizi satın alırken gerekli ince ayarın yapılmasını bekleyemezsiniz.

20. Kaliteli, gerçek bisikletler, park ayakları ile birlikte satılmazlar!

21. Gereksiz yay uygulamaları, güzel görünüm için kullanılan tonlarca ağırlığındaki tepe inişi maşaları ve anlamsız gövde parçaları bisikleti havalı kılmaz!

22. Vites - fren aksamınızın üzerinde Shimano yazıyor olması bisikletinizi kaliteli yapmaz! (Çok önemli: Shimano’nun giriş seviyesi modelleri vites ve frenlerin asgaride çalışabilmeleri için tasarlanmışlardır. Bu serilerden kalite ve performans beklemek anlamsızdır)

23. Frenler güvenilmezdir. Çabuk ayarları bozulur ve gerektiği yerde yeterli güç sağlamazken, gereksiz yerde sizi bisikletin üzerinde atabilecek kadar fren gücü sağlayabilirler. Fren pabuçları çabuk bitecektir.

24. Beyaz eşyacıdan bisiklet alırken, arka vitesinizin ayarlamasını rica eder misiniz? (Mutlaka bizi de çağırın!)

25. Gerçek bir dağ - patika yoluna 200TL’lik bisikletinizle girdiğinizde sürüş sonrası yara berelerinizin ve bisikletinizin kırılan parçala fotoğraflarını bizimle paylaşmayı sakın unutmayın!

26. Marketlerden bisiklet alışverişi yapmanız, bölgenizdeki gerçek bisiklet mağaza ve atölyelerine ekonomik anlamda hiçbir fayda getirmeyecek orta - uzun vadede kaliteli bisiklet servisi alabileceğiniz mekanların yokolup gitmelerine sebep olacaktır.

27. Canınızdan çok sevdiğiniz çocuğunuzun freni tutmayan bir bisiklet yüzünden bir araç altında ezilmesini ya da düşüp bir yerlerini kırıp zedelemesini hangi aklı başında anne baba ister (Ne yazık ki genellikle bilgi eksikliğinden ötürü en tanınmış zengin semtlerdeki en iyi eğitimli anne babaların dahi kaliteli bisiklet anlayışları 200-250TL’lik fiyat etiketlerinin ötesine geçememektedir.) Acaba çocuğunuzun ya da kendi sağlığınızın bedeli 250TL midir?

28. Yeni bir araba satın alırken kendinize kuş serisinden bir Tofaş oto ya da Anadol mu yoksa bir Toyota, Renault ya da BMW mu satın alırsınız? Hepsi araba öyle değil mi? Biraz pahalı ama emniyetli, kaliteli araca ne gerek var ki?

29. Ucuz bisikletlerde kullanılan jant ve teker setleri öyle kalitesizdir ki zeminden alınan en ufak darbelerde dahi jant ayarları bozulacak ve bir daha iflah olmayacaklardır.

30. Sadece lastikleri, gidon, gidon boğazı ve sele borusunu ucuz yollu parçalarla değiştirerek kilolarca ağırlık tasarrufu yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

KAYNAK: http://2teker.com/2009/05/29/ucuz-bisiklet-satin-almamak-icin-30-onemli-neden/

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..